Prethodni članak
Sljedeći članak

Detaljno po danima: Božarov donosi prognozu za Zagorje za idućih 7 dana


Klimatološko proljeće počelo je s prvim danom ožujka, a otprilike se i vrijeme ponaša ranoproljetno. U prošlom tjednu bilo je svega pomalo, sunca, kiše, mraza, vjetra, ponegdje čak i malo snijega. U tjednu pred nama najavljujemo dvije južine i dvije hladne fronte.

Prva ide u utorak krajem dana, a druga negdje oko sljedećeg ponedjeljka. S obje fronte bit će kiše i sjeverca, ali između toga imat ćemo i ljepše dane. Opširnije o prognozi u nastavku.

 

14.03.2023.

U utorak prijepodne suho vrijeme uz djelomično sunčana razdoblja i južinu. Poslijepodne i osobito navečer oblačnije uz mogućnost za kišu i pljuskove. Veći dio dana jak jugozapadni vjetar koji će navečer i u noći na srijedu okrenuti na sjeverac. Jutarnja temperatura oko 10, a najviša dnevna između 17 i 20 Celzijevaca.

 

15.03.2023.

Srijeda nam donosi oblačnije vrijeme uz veliku mogućnost za kišu, osobito u noći i ujutro. U popodnevnim satima prestanak oborina i polagano razvedravanje. Jutarnja temperatura od 3 do 5, a najviša dnevna između 7 i 10 Celzijevih stupnjeva. Puhat će sjeverni vjetar pa će meteoropati malo odahnuti od južine.

 

16.03.2023.

Četvrtak se čini povoljnijim. Uglavnom suho i djelomično sunčano vrijeme uz lagani povjetarac. Jutro

prohladno uz moguću maglu i slab mraz, a najviša dnevna temperatura u popodnevnim satima oko 10 ili 11 stupnjeva.

 

17.03.2023.

Povoljne vremenske prilike bi se trebale nastaviti i tijekom petka. Jutro još uvijek hladno uz moguć slab mraz, ali danju će uz dosta sunca temperatura ipak narasti na nešto više brojke nego u četvrtak.

 

18.03.2023.

U subotu daljnje zatopljenje uz novu južinu. Zapuhat će umjeren i pojačan jugozapadni vjetar. Vrijeme će biti suho i djelomično sunčano uz dnevni maksimalac do 18 Celzijevih stupnjeva. Južina se vjerojatno nastavlja i tijekom nedjelje. Jutro toplije zbog južine, danju postupan porast naoblake, a do večeri ponegdje možda i koja kišna kap.

 

19.03.2023.

To je uvod u još jedno osvježenje u ponedjeljak kad uz pad temperature i sjeverac treba računati na još nešto kiše.

Izvor: Zagorski list

Još članaka iz "Županija"

Facebook