Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorske mažoretkinje pomele konkurenciju na Svjetskom natjecanju!


Zagorske mažoretkinje pomele su konkurenciju na 4. Svjetskom natjecanju održanom u Zagrebu.

Tako su Zlatarbistričke mažoretkinje svjetske prvakinje u kategoriji duo pompon juniori (Lana Dlesk i Anja Krivak), a Lana Dlesk prva je hrvatska solistica koja je stana na postolje u juniorskoj pom pon kategoriji i osvojila svjetsko srebro.

Zlatabristričke su mažoretkinje ujedno i prvi hrvatski tim koji je stao na svjetsko postolje i osvojio brončanu medalju u izrazito teškoj kategoriji – mini pom pon seniorke, ali i prvi hrvatski tim koji je osvojio svjetsko srebro u kadetskoj i juniorskoj defile pom pon kategoriji i juniorskoj kategoriji klasični štap.

Četvrto mjesto osvojila je ekipa u kategoriji mini pom pon kadeti, 5. mjesto u kategoriji mini pom pon juniori, 7. mjesto mini mix juniori, 9. mjesto trio pom pon seniori i 10. mjesto mini mix seniori. Ponosne trenerice istaknule su kako su Zlatarbistričke mažoretkinje još jednom pokazale da su u vrhu mažoret svijeta.

– Ponosne smo na sav rad, trud i znoj cijele godine, svaka modrica na kraju se isplatila! Teško je opisati osjećaje prisutne nakon što smo stale rame uz rame svjetskim prvacima, a ujedno i postale jedne od njih – kažu trenerice i zahvaljuju svim roditeljima, donatorima, Općini Zlatar Bistrica i svima na podršci.

I Mače se može pohvaliti odličnim rezultatima na Svjetskom prvenstvu u Zagrebu. Mačanske mažoretkinje Alina dvostruke su svjetske prvakinje i viceprvakinje.

 

Prvo mjesto osvojile su u kategoriji mini mix kadeti te prvo mjesto u duo mace juniori (Ema Sedak i Marta Brlečić). Sabina Novosel svjetska je viceprvakinja u kategoriji duo mace juniori, a Hana Delija svjetska je viceprvakinja u kategoriji solo acrobatic junior.

Četvrto mjesto osvojila je Bruna Babić u kategoriji solo štap kadeti, kao i Tena Merkaš u kategoriji solo mace juniori te Mia Bobinec u kategoriji solo pom pon kadeti.

Mini formacija pom pon juniori osvojila je šesto mjesto, kao i mini štap juniori, a nije im izmakla ni bronca.

'Aline' kažu kako je iza njih uzbudljivo i naporno natjecanje, no veselili su se svakoj sekundi provedenoj na ovako velikom natjecanju te, naravno, izuzetnim rezultatima. Čestitamo mladim Zagorkama na izvrsnim rezultatima.

 

 

 

Još članaka iz "Zlatar Bistrica"

Facebook