Prethodni članak
Sljedeći članak

Najmasovnija Olimpijada dječjih vrtića ove godine u Zaboku!


Sportska zajednica Krapinsko-zagorske županije, nakon korone, vraća Olimpijski festival dječjih vrtića na Sportski centar Mladosti u Zaboku. Ove godine je prijavljeno 19 vrtića s 20 ekipa. Na popularnoj „Olimpijadi“ će se natjecati 740 djevojčica i dječaka predškolskog uzrasta. Dosadašnji rekorderi bili su organizatori iz Međimurskei Zadarske županije s 640 sudionika.

Mali sportaši natjecat će se u nogometu, rukometu, bacanju loptice u daljinu, skoku u dalj iz mjesta, trčanju na 50 metara i štafeti 4 x 25 metara. Brigu o malim sportašima vodit će oko 180 odgojiteljica, 20 sudaca, 15 redara i svih 17 članova Izvršnog odbora Sportske zajednice.

Na prostoru SC Mladost očekuje se oko 1.500 roditelja, baka, djedova, kumova i prijatelja predškolaraca. Oni će navijati za ekipe: Balončica (Hum na Sutli), Bedekovčina, Bubamara (Donja Stubica), Đurmanec, Gustav Krklec (Krapina),Ivančica (Lobor), Kesten (Klanjec), Konjščina, Maslačak (Krapinske Toplice), Naša radost (Pregrada), Pušlek (Marija Bistrica), Rožice (Veliko Trgovišće), Sveti Križ Začretje, Škrinjica (Radoboj), Zlatni dani (Zlatni Bistrica), Zvirek (Stubičke Toplice), Cvrkutići i Šlapica (Oroslavje) te Zipkica 1 i Zipkica 2 (Zabok). Olimpijski festival dječjih vrtića najmasovnije je događanje u povijesti svih događanja u Krapinsko-zagorskoj županiji.

 

Još članaka iz "Zabok"

Facebook