Prethodni članak
Sljedeći članak

Kazalište na dlanu: Nova manifestacija u Zaboku donosi odlične predstave i druženja s glumcima!

Zabočka kazališna jesen počinje 7. listopada


Listopad u Zabok donosi jednu posve novu manifestaciju, koja će Zabočanima, ali i posjetiteljima iz drugih krajeva Zagorja, omogućiti da odlične kazališne komade pogledaju na pristupačnoj i bliskoj lokaciji, bez da moraju putovati u neki veći grad, ali i da se podruže i upoznaju glumce koji će igrati u kazališnim predstavama.

Radi se o manifestaciji Zabočka kazališna jesen (ZAKAJ), koja se održava od 7. do 20. listopada, u organizaciji Pučkom otvorenog učilišta Zabok.

Program manifestacije na današnjoj je konferenciji za medije predstavio ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Branko Piljek, koji je već na samom početku spomenuo kako je manifestacija, i prije samog početka održavanja, uspjela jer će je, prema dosad rasprodanim kartama, posjetiti 2600 posjetitelja najmanje.

Manifestaciju otvara u subotu, 7. listopada, predstava 'Kaj je ljubav', zatim 12. listopada igra predstava 'Sve o muškarcima', 14. listopada 'Julijin balkon', zatim 16. listopada predstava '$ poze sretan svršetak', a zatvara predstava 'Ja trudnica', 20. listopada za koju su karte već rasprodane.

Sve predstave igrat će i Kino dvorani Zabok s početkom u 19 sati. – Osim pet predstava za građanstvo, dvije predstave igrat će u zabočkim dječjim vrtićima, četiri će biti za osnovnoškolce i tri za srednjoškolce. Zahvaljujem vrtićima i školama koji su se uključili u manifestaciju, ali i svim vlasnicima kafića koji će biti sponzori druženja s glumcima – naglasio je Piljek.

Podršku događanju dao je i Grad Zabok. Gradonačelnik Ivan Hanžek pohvalio je ideju ravnatelja POU Branka Piljeka i rekao je kako je šteta da se ovakva manifestacija nije već prije razvila. – Ovime obogaćujemo programe u Zaboku, koji je relativno mali grad, ali sredina u koja je dobro prometno povezana i u koju dnevno dođe i do 30 tisuća ljudi po raznim poslovima. Imamo skoro 3 tisuća đaka i studenata, što samo govori da smo mjesto koje treba imati ovakve sadržaje, koji obogaćuju obrazovne, ali i kulturne potrebe građana, posebno mladih generacija – rekao je Hanžek.

Konferenciju su podržali i glumci, režiseri i autori predstava koje će igrati na Zabočkoj kazališnoj jeseni. Mladena i Miro Gavran, tvorci predstave 'Sve o muškarcima' pohvalili su ovaj projekt i pozvali publiku na dinamičnu predstavu s humornim elementima, koja prati pet zanimljivih priča, istaknuvši kako im je uvijek drago gostovati u manjim sredinama gdje su, kako su rekli, gledatelji nekako kvalitetniji.

Ispred HIT teatra predstavu 'Julijin balkon' predstavila je glumica Mateja Brdar Elezović, dok je glumica Petra Kurtela pozvala publiku da pogleda predstavu '4 poze, sretan svršetak'.

Manifestaciju otvara predstava našeg zagorskog glumca i redatelja Adama Končića 'Kaj je ljubav', a koji je ujedno svojim savjetima i iskustvom iz Glumačkog festivala u Krapini, pomogao u organizaciji i realizaciji ove manifestacije. – Izuzetno mi je drago da se ova priča s kazalištem širi, mi nećemo biti konkurencija jedni drugima, već ćemo surađivati. A predstava 'Kaj je ljubav' čuvala je za ovaj festival, radi se o predstavi u kojoj uz mene kao autora sudjeluju glazbenici Gradskog kazališta Komedija, a kao suradnika na predstavi moram spomenuti Olivera Beloševića – najavio je Končić.

Zabočku kazališnu jesen zatvara pak predstava 'Ja, trudnica' Kerekesh Teatra, za koju su karte već rasprodane. – Obzirom da je naša predstava već rasprodana, pozivam sve da kupe ulaznice za sve druge predstave i da se dođu zabaviti. Na našim je predstavama u Zaboku dvorana uvijek puna, od filma Marginalci do predstava, tako da mi je drago da se opet družimo – rekao je glumac Jan Kerekeš.

Zabočka kazališna jesen počinje 7. listopada, a karte za predstave možete kupiti u Gradskoj knjižnici K. Š. Gjalskog Zabok.

Još članaka iz "Zabok"

Facebook