Prethodni članak
Sljedeći članak

Zvonko Očić domjenkom se oprostio od prijatelja pred put u Tokio


Hrvački sudac, Zvonko Očić, organizirao je domjenak za svoje prijatelje pred odlazak na Olimpijske igre u Tokio gdje će dijeliti pravdu na hrvačkom turniru u sklopu OI. Domjenku se odazvalo njegovih dvadesetak vrlo bliskih prijatelja među kojima su bili i Državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak, predsjednik Hrvačkog saveza Hrvatske Vladimir Bregović, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, načelnik Marije Bistrice Josip Milički i sportski direktor KK Zabok Dragutin Črnjević.

Uz janjetinu, bučnicu i fino vino otvarale su se brojne, uglavnom sportske teme. Ugodno druženje trajalo je do kasnih popodnevnih sati. Svi nazočni zaželjeli su Zvonku uspješno suđenje na njegovim prvim olimpijskim igrama, a isto tako da se ovakav domjenak ponovi nakon njegovog povratka iz Tokija.

Tomislav Družak:"Sretan sam zbog Zvonka, ovo je kruna njegove sudačke karijere"
-Sa Zvonkom se jako dugo znam i imam odlična iskustva s njim. Zadnje 3-4 godine dosta se intenzivno družimo i mogu reći da je on čovjek koji živi svoj sport. Sretan sam što će suditi na OI, ovo je vrhunac njegove karijere. Hrvanje je tradicionalan sport s dubokim korijenima u Hrvatskoj i sigurno spada u sportove od nacionalnog interesa. Nažalost u jednom vremenu nije bilo sportskih rezultata, no u posljednjih nekoliko godina došlo je do renesanse u hrvatskom hrvanju, što je rezultiralo nastupom i hrvača i hrvačkih sudaca na Olimpijskim igrama. U Hrvačkom savezu se radi jako dobro, ja sam siguran da tu i Zvonko ima svoju veliku ulogu , a isto tako siguran sam da je pred hrvanjem u Hrvatskoj svijetla budućnost - riječi su Državnog tajnika Ministarstva turizma i sporta Tomislava Družaka.

-Imamo jaku ekipu na OI. Dva hrvača, dva trenera i naravno dva suca Zvonka Očića i Davora Petanjeka koji su svojim radom u međunarodnoj sudačkoj organizaciji dokazali da su to i zaslužili. Vrlo je mali broj zemalja koji ima dva suca i moram priznati da nas gledaju s ljubomorom. Zvonko i njegov kolega Davor Petanjek rade izuzetne stvari ne samo za naše hrvanje, nego i za svjetsko hrvanje. Naravno imaju potporu saveza, a mi smo ponosni na njih. Nadam se da će se naša ekipa vratiti iz Tokija s barem jednim odličjem - izjavio nam je Vladimir Bregović, predsjednik Hrvačkog saveza Hrvatske.

Bregović nam je otkrio i da Zvonko uživa velike simpatije među svojim sudačkim kolegama iz cijelog svijeta i da je glavni organizator za njihov razne aktivnosti u slobodno vrijeme. Tako Zvonko na svakom većem natjecanju organizira malonogometnu utakmicu između hrvačkih sudaca Europe i ostatka svijeta. Iako se ta utakmica igra u 6 ujutro po lokalnom vremenu, ovisno gdje se nalaze, odaziv je stopostotan. Zvonko je već najavio da će se rano jutarnji "hakl" odigrati i u Tokiju, unatoč zahtjevnim epidemiološkim mjerama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook