Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Željko Kolar razmišlja o kandidaturi za predsjednika SDP-a

Pozvao je sve svoje stranačke kolegice i kolege da ne napuštaju SDP


Željko Kolar, SDP-ov župan Krapinsko-zagorske županije, rekao je za N1 da u jednoj trećini njegova stranka uopće ne funkcionira, u drugoj da funkcionira, ali loše, a u trećoj su sukobi. Pozvao je sve svoje stranačke kolegice i kolege da ne napuštaju SDP. Objasnio je da ga je na to ponukalo to što su nakon izbora ostavke na županijske funkcije dali njegovi kolege u Sisačko- moslavačkoj i u Karlovačkoj županiji. Za naredne lokalne izbore Kolar, kaže, već zna da su oni "treće nedjelje u petom mjesecu".
- SDP je velika stranka. Ima niz sjajnih gradonačelnika, gradonačelnica i načelnica, načelnika. Prije svega trebamo sami sebi priznati da smo si sami krivi da je došlo do tog poraza. Moramo krenuti u nov početak, prije svega obnoviti organizaciju. To nije lagan posao. Tko god misli da postoji mesija kojega će izabrati za predsjednika i sve će biti bolje, neće", rekao je.
U jednom trenutku voditeljica ga je pitala namjerava li se i on kandidirati na neku od funkcija na skorim unutarstranačkim izborima. "Moram priznati da razmišljam o tome da se kandidiram", odgovorio je Kolar.
A za koju funkciju? "Za predsjednika SDP-a", pojasnio je.
Kolar je, inače, govorio najvećim dijelom o stanju s elementarnim nepogodama u svom kraju. Rekao je da je kod njih situacija sa štetama od potresa "jasnija" nego u Zagrebu već s time što su stradale privatne kuće. No, tih 47 obitelji koje su iz sigurnosnih razloga morale iseliti, i dalje je ili kod svoje rodbine ili u Termama Jezerčica ili u kontejnerima civilne zaštite u Mariji Bistrici.
"Nisam sretan s time što se tako dugo čeka na donošenje zakona o obnovi od potresa, nisam sretan niti što se išlo na izbore ili na odmor prije nego što se donio zakon", kazao je i upozorio da je onima, kojima je šteta tolika da im se kuće neće morati rušiti, stanje utoliko gore što moraju čekati na obnovu. Brojne kiše i poplave te štete čine sve većima, što će biti sve gore i gore, jer će očito morati čekati na obnovu sve do jeseni naredne godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook