Prethodni članak
Sljedeći članak

'ZAUSTAVIMO PROVALE U AUTOMOBILE': I u Stubakima postavljeni znakovi upozorenja

Policijska uprava krapinsko-zagorska u sklopu preventivne aktivnosti "Za sigurnost vaše imovine", na prevenciji imovinskih kaznenih djela, nastavlja suradnju s lokalnom zajednicom


U sklopu provođenja preventivnih aktivnosti na prevenciji provala u automobile u suradnji Policijske uprave krapinsko-zagorske, Policijske postaje Donja Stubica i općine Stubičke toplice izrađen je znak "Zaustavimo provale u automobile - Zajedno za sigurnost vaše imovine". Na znaku se nalaze poruke građanima što mogu i sami poduzeti kako bi se zaštitili da ne bi postali žrtve takvih provala. Postavljena su dva znaka na parkiralištima u mjestu Pila, jedan kod kućice čuvara Parka prirode Medvednica, a drugi znak na asfaltiranom parkiralištu „Parku vozača“.

Postavljanju znakova prisustvovali su načelnik općine Stubičke Toplice Josip Beljak, načelnik Policijske postaje Donja Stubica Ivica Krivak i policijski službenik za prevenciju Policijske uprave krapinsko-zagorske Željko Lež.

 

Policijska uprava krapinsko-zagorska skreće pozornost građanima na modalitete krađa i provala u osobna vozila te na mjere koje svatko može poduzeti, a koje će smanjiti vjerojatnost da postanete žrtvom kaznenog djela.

- Provale i krađe iz automobila najčešće se događaju na parkirališnim prostorima na mjesnim grobljima, na ugibalištima i putovima u blizini šuma, parkova, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara, restorana, zdravstvenih ili obrazovnih ustanova, i to najčešće u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najčešći oblik provala u automobile je kroz bočna stakla, na način da se razbije staklo i ukradu predmeti koji su ostavljeni na vidljivom mjestu koje lopov i prve uoči ili nađe u vozilu. Da bi se spriječile provale u vozila i krađe iz vozila nije potrebno nikakvo novčano ulaganje, već je dovoljna promjena ponašanja i navika tako da se ne privlači pažnja počinitelja i da se na njega ne djeluje poticajno - poručili su iz PU krapinsko-zagorske.

U sklopu preventivne aktivnosti "Za sigurnost vaše imovine", Policijska uprava krapinska-zagorska nastavlja suradnju i sa drugim gradovima i općinama na području Krapinsko-zagorske županije.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje se vozi uz privremenu regulaciju prometa.  A1 Zagreb-Split-Ploče: -do 30. rujna od ponedjeljka do četvrtka do 10:00 sati i iz...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program