Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Kolar povodom Dana Donje Stubice: 'Veliki su izazovi pred nama, no teške odluke bit će lakše donijeti uz ovakvu koheziju i dogovor kakav vlada kod vas'


U Termama Jezerčica održana je jučer svečana sjednica Gradskog vijeća Donje Stubice, kojom je proslavljen Dan grada.

Sjednicu je otvorio predsjednik Vijeća Nikola Boromisa, koji je predstavio rad gradskog vijeća te istaknuo kako su sve donesene odluke izglasane jednoglasno, što pričinjava veliko zadovoljstvo te je zahvalio svim dionicima gradske vlasti, kao i svima koji su svojim aktivnostima unaprijedili kvalitetu života u Donjoj Stubici.

Gradonačelnik Nikola Gospočić na samom je početku svog govora zahvalio svim suradnicima u Jedinstvenom upravnom odjelu, kao i Turističkoj zajednici, vrtiću, Radiju Stubica, predsjednicima i članovima mjesnih odbora, a naročito gradskim vijećnicima na suradnji u interesu razvoja grada. – Zadnje dvije godine obilježavaju riječi covid, potres, pijavica, tuča, klizišta i rat. Sve to nam daje još veći motiv da zapnemo jače i više, da građanima pružimo standard kakav zaslužuju – rekao je Gospočić, istaknuvši kako obzirom na skroman proračun, novac za kapitalne projekt Grad crpi iz EU natječaja. Kao najvažnije završene projekte istaknuo je uređenje stare zgrade žandarmerije, energetsku obnovu društvenog doma u Gornjem Hruševcu, rekonstrukciju Parka obitelji Feller, prvu fazu izgradnje nogostupa u Dubravačkoj, asfaltiranje 11 dionica nerazvrstanih cesta.

Rekao je i kako su u tijeku tri velika projekta vrijedna preko 17 milijuna kuna, i to na protupotresnoj obnovi. – Želja nam je i spremni smo prijaviti na natječaj uređenje sportskog parka, projekt nove širokopojasne infrastrukture te izgradnje novog društvenog doma u Donjem Hruševcu. Puno je ideja i potreba našeg grada i nadam se da ćemo većinu uspjeti realizirati, iako to ovisi o nastaloj situaciji na koju ne možemo utjecati – rekao je gradonačelnik te zahvalio na podršci svim ministarstvima, ali i Krapinsko – zagorskoj županiji te ZARA – i. Upustio je čestitke i dobitnicima priznanja. – Stubica je kvalitetnije i bolje mjesto radi vas, a svim Stubičankama i Stubičancima želim sretan Dan grada i Župe Presvetog Trojstva – zaključio je.

U ime načelnika i gradonačelnika, čestitke je uputio Josip Beljak, načelnik Stubičkih Toplica. – Čuvši sve ove projekte, možemo samo zapljeskati i reći svaka čast i poželjeti samo zdravlja. Jer uz ovakvu homogenu ekipu i s Nikolom na čelu mislim da nemate granica – rekao je Beljak.

Čestitali su i načelnik prijateljske Općine Mikleuš Robert Grabar, kao i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. – U izazovnom smo razdoblju, jer smo prvu puta došli u situaciju da sami ne odlučujemo o svojoj sudbini. Imate viziju, plan razvoja, razvojne projekte i odjedanput preko noći vam bruto postaje neto, cijene skoče 500 posto i to je nešto na što ne možete utjecati. U tom trenutku preispitujemo odluke koje smo donijeli, projekte koji su u tijeku i ono što smo predvidjeli za buduće razdoblje. Očekuje nas nova financijska omotnica, mehanizam za oporavak, ogromna šansa i izazov, jer će najveći problem biti osigurati vlastitu komponentu. Zbog toga je važno da postoji kohezija i dogovor između političkih opcija kao kod vas, jer će se morati donositi teške odluke, bez kojih neće biti velikih rezultata. Ali obzirom da ste se vas dvojica usudili pozvati Grdovića na koncert, vjerujem da stvarno nemate problema s donošenjem velikih odluka – u šali i uz čestitku je završio svoj govor župan.

Podijeljena su i gradska priznanja, pa je tako Plaketa Grada dodijeljena Gradu Rodgau, odnosno Jurgenu Hoffmanu i Jensu Treffu, povodom 20 godina prijateljstva. Zahvalnice Grada primili su: Stanka Pavalić, Mirjana Škof i Nada Brezak, zatim Darko Kucelj, Kevin Kucelj, Vladimir Drempetić, Đurđica Štefek, Tihomić Kovačić, Mladen Knezić i tvrtka Arturus Borealis.

Posebne zahvalnice ove godine dodijeljene su povodom 25. obljetnice odluke kojom je Donja Stubica dobila status grada i to Alojzu Mlinariću, Ivanu Sačeru, Branku Mučnjaku i Juraju Srebačiću. Dodijeljene su i posebne nagrade za državne prvake Gabrijela Kučka i Futsal ekipu OŠ Donja Stubica, a u ime svih nagrađenih zahvalu je uputio Tihomir Kovačić.

Svečanoj sjednici prisustvovali su brojni gosti, čelnici gradova i općina, gospodarstvenici, obrtnici, predstavnici institucija, udruga i društva, a za glazbeni predah pobrinule su se članice ŽVS KUD – a Stubica.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook