Prethodni članak
Sljedeći članak

Zubari traže hitno zatvaranje svojih ordinacija

Zubari pozivaju na hitno zatvaranje svojih ordinacija diljem Hrvatske


foto: ilustracija

Zubari pozivaju na hitno zatvaranje svojih ordinacija diljem Hrvatske.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Poštovani,

u svjetlu nastale epidemiološke situacije osjećamo obvezu i odgovornost obratiti se javnosti. Podržavamo i cijenimo apsolutno sve dosadašnje korake svih ministarstava, a poglavito zdravstva i unutarnjih poslova, ali na terenu odnosno u našoj županiji hitno moramo spriječiti širenje zaraze u našim i dežurnim ordinacijama dentalne medicine.

Moramo se ponašati kao da je svaki pacijent, dentalna asistentica i doktor dentalne medicine već zaražen, ali još nema simptoma!

Samo tako možemo spriječiti nekontrolirano širenje zaraze, a kojoj smo mi uzročnici. Zbog toga zahtijevamo od kriznog stožera i ministarstva zatvaranje svih ordinacija dentalne medicine do daljnjeg i obavezna dežurstva timova za hitne pacijente. Punkt za hitne pacijente jest već određen, ali još nitko nije osigurao zaštitna sredstva. Čim ona budu osigurana, možemo početi s dežurstvima.

Dotad upozoravamo: ako je netko iz tima u asimptomatskoj fazi zaraze u jednom dežurstvo može postati eksplozivna točka širenja infekcije. Kad su uvjeti osigurani vrijedi radna obveza.

S poštovanjem,

UDAAH", 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook