Prethodni članak
Sljedeći članak

ZDRAVLJE ZA SVE: Održan 14. Sajam zdravlja u Krapini

Povodom Svjetskog dana zdravlja


Povodom Svjetskog dana zdravlja u organizaciji patronažnih sestara Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije u Krapini je održan je tradicionalan, 14. po redu Sajam zdravlja.

Glavna sestra Doma zdravlja KZŽ Bisreka Sviben rekla je da je cilj Sajma spojiti zdravstveni i nezdravstveni sektor.

- Kako bismo mogli ostvariti cilj “Zdravlje za sve” potreban nam je jedan zdravi pojedinac koji ima pristup visokokvalitetnim zdravstvenim uslugama kako bi brinuo o sebi, svom zdravlju i zdravlju svoje obitelji, kvalificirani zdravstveni djelatnici usmjereni na pacijenta te kreatori politika koji su se obvezali pružati univerzalnu zdravstvenu zaštitu svima – rekla je Sviben.


Partneri Doma zdravlja KZŽ na 14. Sajmu zdravlja su srednje škole Bedekovčina i Pregrada, Zavod za javno zdravstvo, Zavod za hitnu medicinu, Udruga distrofičara Krapina, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Krapina i Crveni križ.


Sajam je otvorila zamjenica župana Jasna Petek. - Drago mi je što se okupilo puno ljudi, posebice onih najmlađih jer se upravo zdrave navike života usvajaju od najranije dobi. Ove godine imamo nekoliko važnih kutaka, od kojih je jedan vezan za djecu, drugi za preventivne aktivnosti i ono što nam je jako važno u posljednjih nekoliko godina, to je kutak koji je namijenjen očuvanju mentalnog zdravlja – rekla je Petek.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook