Prethodni članak
Sljedeći članak

Zatvara se Boxmark u Zlatar Bistrici?! Bez posla ostaje nekoliko stotina radnika


Navodno se zatvara pogon firme Boxmark Leather u Zlatar Bistrici, čime bi par stotina radnika moglo ostati bez posla i završiti na burzi, neslužbeno doznaje Zagorje.com. 

Naime, tu su nam informaciju potvrdile zaposlenice zlatarbistričkog pogona, kojima, kako kažu, ugovori o radu istječu krajem lipnja, nakon čega će se, kako im je rečeno, pogon zatvoriti.

Inače, Boxmark  Leather firma je koja se bavi proizvodnjom visokovrijednih zašivenih kožnih navlaka za sjedala za osobna vozila, kožnih krojnih dijelova i kožom tapiciranih dijelova, a pogon u Zlatar Bistrici otvorila je 2012. godine.

Boxmark je jedan svoj pogon već nedavno ugasio, i to onaj pored Slavonskog Broda, 2021. godine, kada je 260 radnika ostalo bez posla, a tome je, tada je rečeno, pridonijela globalna politika i sve ostalo vezano uz Covid pandemiju.

Ponavljamo, informacije o zatvaranju zlatarbistričkog pogona za sada su neslužbene, no sa službenim smo se upitom obratili u Boxmark Croatia i njihov ćemo odgovor objaviti čim ga dobijemo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook