Prethodni članak
Sljedeći članak

ZANIMLJIVO: Ovo su stvari o kojima prestajete brinuti nakon tridesete!

U tinejdžerskim danima, čak i u kasnim dvadesetima, brinemo oko hrpu nepotrebnih stvari. Budući da se konstantno razvijamo i skupljamo iskustvo, s vremenom polako prestajemo pridavati pažnju nebitnim stvarima. Zapravo, lakše spoznajemo ono što je zaista važno!


U tinejdžerskim danima, čak i u kasnim dvadesetima, brinemo oko hrpu nepotrebnih stvari. Budući da se konstantno razvijamo i skupljamo iskustvo, s vremenom polako prestajemo pridavati pažnju nebitnim stvarima. Zapravo, lakše spoznajemo ono što je zaista važno!
Ovo su stvari o kojima prestajete brinuti nakon tridesete:

• Više vas ne zamara višak kilograma. Jedete krafnu bez grižnje savjesti, jer ste do sada shvatili da nećete skinuti kilograme.
• Ne brinete o tome što drugi misle o vama. Ovaj divan i oslobađajući osjećaj najčešće nastupa nakon što ste ostvarili neke ciljeve u životu. Sada imate druge prioritete i preuzimate odgovornost za ozbiljnije probleme u životu.
• Ne slavite rođendane. Barem ne na način na koji ste prije slavili. Sada svoj rođendan obilježavate mirnijom večerom u krugu najdražih ljudi.
• Niste više opsjednuti traženjem srodne duše. Iako možda i dalje vjerujete da ona postoji, sada ste u fazi kada je lakše zadovoljiti vaše kriterije, jer su kriteriji postali realni. Znate da nitko nije savršen i tražite osobu koja se istinski uklapa u vaš život.
• Ne uspoređujete se s drugima. Prestajete razmišljati o tome zašto vaši prijatelji imaju veliku kuću ili skupi auto, a vi ne. U ovim godinama, duhovno nadilazi materijalno.
• Ne marite za neobrijane noge. Iako i dalje držite do higijene, znate da su vašem partneru važnije neke druge stvari.
• Ne planirate svaki vikend danima unaprijed. O vikendu obično razmišljate tek u petak, nakon radnog dana. Ti planovi više ne uključuju samo lude zabave, nego se veselite i odlasku u kino ili čitanju omiljene knjige.
• Ne bojite se da ćete nešto propustiti. Ako vam se ne ide na tulum, jednostavno ne odete. Ne smišljate smiješne izlike koje bi vas mogle izvući od odlaska na mjesto ili događanje koje vas ne zanima. Ako ste nešto i propustili, ne žalite za tim jer ste ipak proveli vrijeme kako ste i željeli.
• Prestajete biti opsjednuti najnovijim modelom pametnog telefona (ili nekim drugim tehnološkim novitetima). Ako vaš mobitel radi, to vas usrećuje i ne razmišljate o kupnji novog.
• Ne pratite modu. Volite pogledati što se nudi u trgovinama, ali kupujete ono što vam se sviđa. Ponekad ste čak lijeni isprobati neki komad odjeće, pa ga kupite i tek doma shvatite da ste kupili premali broj. I ne odete ga zamijeniti, već ga ostavite za one dane kada ćete skinuti taj višak kilograma, konstatira centar zdravlja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook