Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagreb i Zagrebačka županija prelaze na online nastavu


Govoreći o epidemiološkoj situaciji i održavanju nastave uživo u školama, ministar obrazovanja Radovan Fuchs uoči današnje sjednice Vlade rekao je kako se i dalje modeli nastave dogovaraju s lokalnim stožerima. Smatra da se taj pristup pokazao vrlo učinkovitim.

– Mi smo na ovaj način uspjeli 78 posto ukupne nastave održati licem u lice. Ono što će se sada desiti, to je da ćemo u dogovoru s Gradom Zagrebom i Zagrebačkom županijom, učenici će prijeći na C model nastave kako bismo utjecali na trenutnu epidemiološku situaciju. Danas imamo 241 učenika koji su pozitivni, ali svejedno ćemo prijeći na C model, kazao je ministar, prenosi srednja.hr.

Podsjetimo, Istarska županija jučer je donijela sličnu odluku. Ondje je od 12. do 17. travnja nastava obustavljena za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola, a svi ostali učenici, uključujući i maturante, bit će na modelu C.

Fuchs dodaje i kako su kampanju za cijepljenje prosvjetnih radnika već proveli u Sisačko-moslavačkoj županiji, ali kako je odaziv tamo bio svega 20 posto. Kaže o da se nada da će ova nova kampanja za cijepljenje povećati interes za cijepljenje među prosvjetnim radnicima.

– Mi želimo da se procijepe u prvom redu odgojiteljice, odgojitelji i svi ostali prosvjetni djelatnici. Kad se pokrene kampanja cijepljenja, saznat će se tko se želi cijepiti. Ne možete narediti nekome cijepljenje, rekao je Fuchs.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook