Prethodni članak
Sljedeći članak

ZABOK ZA MLADE: Zajednica po mjeri mladih

Sa zamjenicom gradonačelnika Grada Zaboka Valentinom Đurek razgovarali smo o glavnom strateškom dokumentu politike djelovanja prema mladima i za mlade na području grada Zaboka


Grad Zabok je s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 21. veljače ove godine potpisao Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta kojim će se izraditi program djelovanja za mlade Grada Zaboka, glavni strateški dokument politike djelovanja prema mladima i za mlade na području Grada Zaboka. Voditeljica projekta je mr.sc. Martina Šarić, dipl. iur., viša stručna suradnica za društvene djelatnosti. Partnerske organizacije projekta Udruga Regenerator, Gimnazija AGM Zabok, Srednja škola Zabok i Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok (ŠUDIGO), imaju dugogodišnje iskustvo u provedbama projekata namijenjenih mladima.

Cilj i realizacija

- Programom će se definirati strateške smjernice i mjere politike mladih za poticanje mladih na aktivno uključivanje u sustav donošenja odluka, stvaranje mogućnosti i uvjeta za mlade koji će doprinijeti zadovoljavanju potreba mladih te podizanju kvalitete njihova života. Projektnim aktivnostima potaknuti će se mlade na preuzimanje i prakticiranje uloge aktivnog građanina, podići razina informiranosti mladih o njihovim pravima i mogućnostima, te programima i ulogama koje im se nude u zajednici. Realizacija ovog projekta predstavlja nastavak zajedničke suradnje Grada Zaboka i partnera na razvijanju programa za mlade u cilju povećanja njihove kvalitete života i ostvarenju uvjeta za dugoročne promjene u Gradu Zaboku – objasnila je zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek.

Lokalni program za mlade Grada Zaboka

Grad Zabok je u rujnu 2016. godine donio Lokalni programa za mlade Grada Zaboka za razdoblje 2016. do 2020. godine. tijekom čije se provedbe stvorila brojna lokalna partnerstva te se razvila mreža organizacija i ustanova koje su zajednički radile na poboljšanju života mladih. Ovaj projekt predstavlja nastavak te uspješne suradnje – rekla nam je Đurek dodajući kako Grad Zabok provođenjem opisanih aktivnosti želi dugoročno osigurati provođenje pozitivne politike prema mladima, pružiti strateški okvir za kvalitetnije provođenje programa za mlade, ojačati strukturirani dijalog između Grada i organizacija civilnog društva te će se razvijati bolje i kvalitetnije participativno odlučivanje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook