Prethodni članak
Sljedeći članak

Donosimo raspored misa u gornjostubičkoj župi te radno vrijeme župnog ureda

Vlč. Nikola Jurković, upravitelj Župe sv. Jurja mučenika Gornja Stubica obavještava vjernike


Vlada Republike Hrvatske donijela je u četvrtak 23. travnja 2020. zaključak o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 kojima se propisuje postupno popuštanje uvedenih mjera, te s tim u vezi dopuštanje i vjerskih okupljanja od 2. svibnja, čija je obustava bila donesena Odlukom Stožera civilne zaštite od 19. ožujka.

- Na temelju odluke Vlade i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od subote 2. svibnja započinjemo s ponovnim slavljenjem svetih misa u našoj župi. Mise tijekom tjedna slave se prema rasporedu župnog listića u župnoj crkvi i kapelama, držeći se svih preporuka i mjera o higijeni i dezinfekciji. Nedjeljne mise od nedjelje 3. svibnja slave se u župnoj crkvi prema rasporedu: 8:00 sati, 10.00 sati i u 17:00 sati. Postavljen je razglas oko župne crkve pa će se moći sudjelovati i pratiti sv. misu na otvorenom prostoru - rekao je vlč. Nikola Jurković, upravitelj Župe sv. Jurja mučenika Gornja Stubica.

Sakramente krštenja i vjenčanja moguće je slaviti uz propisane epidemiološke mjere i preporuke, a za dogovor i informacije kontaktirajte župni ured telefonski, putem e-maila ili u uredovno vrijeme. Slavlja pričesti i svete potvrde odgođeni su i dalje do daljnjeg. Sakramentu ispovijedi zbog propisanih mjera o dezinfekciji i dalje se ne može pristupiti u ispovjedaonicama u crkvi, već se obavlja po dogovoru sa svećenikom vani ili u drugom prostoru. Svibanjske pobožnosti započinju od subote 2. svibnja pola sata prije sv. mise. Župni ured započinje s radom od utorka 5. svibnja u redovitom radnom vremenu od 9:00 do 10:00 i od 17:00 do 18:00 sati , no i dalje je moguće uredske poslove obavljati telefonski ili putem e-maila.

Župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike, i probe zborova i dalje se ne održavaju do nove odluke mjerodavnih služba.

- U vidu sprječavanja zaraze, opreza i zaštite zdravlja ljudi, i dalje smo pozvani pridržavati se preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo o fizičkom distanciranju, pojačanoj osobnoj higijeni, pojačanoj higijeni prostora i praćenju zdravstvenog stanja.Dok u ovo uskrsno vrijeme razmatramo otajstvo Kristove slavne pobjede nad smrću i nad grijehom, našu pozornost usmjerujemo prema svima koji proživljavaju teške trenutke neizvjesnosti, straha i tjeskobe, pružajući im molitvom i djelima ljubavi snagu Radosne vijesti - naglasio je velečasni.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook