Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočki planinari obilježili Dane botaničkih vrtova


Zabočki su planinari nizom aktivnosti u Poučnom parku Picelj obilježili Dane botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki HBoD-a. Događanja su uključila predavanja, radionice za građanstvo i djecu, te obilazak Poučnog parka Picelj uz stručnu pratnju; radionicu determinacije i mikroskopiranja biljaka, likovnu radionicu i predavanje "Zašto trebamo voljeti drveće". Udruga "Našenina-vezilje" iz Bedekovčine predstavila je svoje radove i pokazala osnovne tehnike vezenja.

Uz voditeljice radionica, Boženu Dragčević, Željku Vukić i Đurđu Mohač, prisutne je pozdravio i predstavio im rad planinarskog društva "Zagorske steze" Zabok, planinarski vodič Nikola Turk, a voditeljica Dječje planinarske škole PDZSZ, Jelena Lisak pozdravila je prisutne i pohvalila je ekološku osviještenost zabočkih planinara.

Inače, sekcija botaničkih vrtova i arboretuma HBoD-a jednom godišnje organizira manifestaciju u kojoj sudjeluju različiti botanički vrtovi i arboretumi iz Hrvatske, s ciljem popularizacije botanike. Manifestacija se uvijek održava u svibnju, a prvi put je održana 2011. godine te ju predvodi Botanički vrt PMF-a u Zagrebu.
Poučni park Picelj planinarskog društva "Zagorske steze" Zabok kao botanička zbirka samonikle flore član je Sekcije botaničkih i školskih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki, a uz novi mikroskop koji su "Zagorske steze" osigurale lani preko projekta "Mikro i makro zeleni svijet' uz sufinanciranje Krapinsko-zagorske županije, tehnički dio organizacije radionica bio je znatno olakšan.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook