Prethodni članak
Sljedeći članak

Vozio prebrzo, zaustavili ga pa našli drogu – k tome i pozitivan na ''THC''

Policijski službenici utvrdili su niz prometnih prekršaja tijekom vikenda


Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda proveden je pojačani nadzor u prometu tijekom kojeg je ukupno utvrđen 101 prometni prekršaj od čega je bilo; 30 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 35 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Velikom Trgovišću, u subotu, 24. rujna 2022. godine, od 94 km/h, na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Provedenim nadzorom obavljeno je i preliminarno testiranje radi utvrđivanja prisutnosti droga ili lijekova u organizmu te je kod 33-godišnjeg vozača utvrđena prisutnost droge, odnosno bio je pozitivan na ''THC', dok je vođenje na liječnički pregled radi daljnjih analiza odbio. Vozač je također i prilikom nadzora policijskim službenicima predao 0,90 grama marihuane. 33-godišnjem vozaču osobnog vozila slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga-a i čl. 282. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, predložena je novčana kazna u iznosu od 15.000,00 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca, dok mu je zbog prekršaja iz čl. 53. Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdan obavezni prekršajni nalog s izrečenom novčanom kaznom od 3.000,00 kn i zaštitnom mjerom zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od jedan mjesec.

Dok je najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena prilikom kontrole prometa u Tomaševcu, 23. rujna 2022. godine, oko 13 sati, kod 42-godišnjeg vozača. Vozač je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,81 promila, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta. Uhićen je te mu je rješenjem suda određeno zadržavanje u zatvoru u Zagrebu od osam dana. 

Tijekom proteklog vikenda u nadzoru prometa, također su zatečeni pod utjecajem alkohola u subotu 24. rujna, vozač osobnog vozila 54-godišnjak u Tuheljskim Toplicama koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,83 promila te je vozaču određeno zadržavanje. Zatim isto tako zadržavanje je određeno vozaču 43-godišnjaku koji je u subotu u Bedekovčini odbio alkotestiranje. Nadalje, vozač 22-godišnjak zatečen je u nedjelju u Bedekovčini, a upravljao je osobnim vozilom s 1,73 promila, prije stjecanja prava, pod zabranom i osobnim vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole, nije koristio sigurnosni pojas te je uhićen. Vozačima slijedi optužni prijedlog.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook