Prethodni članak
Sljedeći članak

Najuspješniji su DVD Veliko Trgovišće i DVD Bedekovčina u kategoriji podmlatka te DVD Bedekovčina i DVD Tugonica – Podgrađe u kategoriji mladeži

Na stadionu u Razvoru pokraj Kumrovca jučer je održano 14. županijsko vatrogasno natjecanje za vatrogasni podmladak i mladež. Natjecalo se preko 600 mladih zagorskih vatrogasaca, a najuspješnije ekipe predstavljat će našu županiju na državnom natjecanju


Lagana jesenska kiša koja se u nedjelju spustila na Kumrovec nije omela preko 600 mladih zagorskih vatrogaskinja i vatrogasaca koji su se na stadionu u Razvoru natjecali u četiri kategorije, a nastupila su 53 vatrogasna odjeljenja. Natjecanje u organizaciji Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije bilo je izlučnog tipa budući da su najuspješnije ekipe u kategorijama podmlatka za djevojčice i dječake, odnosno mladeži za mlade vatrogaskinje i vatrogasce, izborile nastup na državnom natjecanju koje će se održati sljedeće godine.

Događanje je u društvu Stjepana Skulibera, predsjednika županijske Vatrogasne zajednice i Marijana Lovrenčića, vatrogasnog zapovjednika KZŽ, sa zanimanjem popratio župan Željko Kolar koji je pohvalio odličnu organizaciju natjecanja te spremnost i vještinu mladih zagorskih vatrogasaca kao jamstvo da vatrogastvo u Zagorju ima svjetlu budućnost:

Župan Kolar: „Rad s mladima garancija je da će se tradicija vatrogastva duga 150 godina nastaviti“

– Vidi se da se radi s djecom, da su pripremljeni i motivirani. Upravo to je garancija onog kontinuiteta koji ima vatrogastvo, jer tradiciju od preko 150 godina nema ni jedno društvo, niti jedna udruga u Republici Hrvatskoj, a rad s mladima je garancija da će se tako i nastaviti. Nadam se da će barem dio ovih mladih ljudi koji su danas ovdje, danas-sutra biti i u operativnom vatrogastvu u svojim vatrogasnim društvima – rekao je župan Kolar.

– Cilj ovakvih natjecanja je priprema djece za vatrogasni poziv. Svaka vatrogasna zajednica i društvo najsretnija je kad se u nju uključuju najmlađi jer tako smo sigurni kako će se humanost i plemenitost vatrogasnog poziva i dalje održati, a ovi najmlađi su zalog da će u budućnosti to tako i ostati – rekao je Stjepan Skuliber, predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije.

Zamjenica župana KZŽ Jasna Petek je čestitala ekipama i voditeljima na ostvarenim rezultatima: – Znamo kolika je važnost i plemenitost poziva vatrogasca te Vam čestitam što ste odabrali baviti se ovim časnim i zahtjevnim zanimanjem – rekla je zamjenica župana.

– Odabrali ste plemenitu stvar. Kroz svoj rad i život u vatrogastvu napravit ćete puno korisnoga za zajednicu. Čestitke i vašim roditeljima koji su vas dobro uputili, ali i starijim vatrogascima koji su vas znali privući da se bavite ovim iznimno važnim pozivom – naglasio je načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.

Objava rezultata i proglašenje najuspješnijih ekipa s ovog atraktivnog i zanimljivog natjecanja koje je pratio lijep broj posjetitelja uslijedio je u popodnevnim satima. Na natjecanju je u kategoriji podmlatka sudjelovalo 8 ekipa u kategoriji djevojčica i 24 ekipe u kategoriji dječaka dok se u kategoriji mladeži natjecalo 9 ženskih i 12 muških ekipa.

Rezultati:

Podmladak djeca muška: 1. DVD Veliko Trgovišće, 2. DVD Tugonica-Podgrađe, 3. DVD Pavlovec 1- ekipa.

Podmladak djeca ženska: 1. DVD Bedekovčina, 2. DVD Klanjec, 3. DVD Zlatar. 

Mladež muška, 1. DVD Bedekovčina, 2. DVD Tugonica- Podgrađe, 3. DVD Krapinske Toplice.

Mladež ženska: 1. DVD Tugonica- Podgrađe, 2. DVD Bedekovčina 1 ekipa, 3. DVD Špičkovina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook