Prethodni članak
Sljedeći članak

Vlada radi stranicu na kojoj će građani prijavljivati korupciju, a za nju će izdvojiti 640.000 eura

Internetska stranice olakšat će prijavu sive ekonomije, nepotizma te kriminala općenito


Za web stranicu Građani, prijavite korupciju Ministarstvo pravosuđa i uprave planira izdvojiti 640.000 eura, piše Večernji list.

Percepcija javnosti o korupciji se pogoršava, a u Ministarstvu pravosuđa zaključili su da ljudi ne shvaćaju da se oni trude i bore protiv korupcije. Zato se u Ministarstvu bacaju na izradu internetske stranice koja će olakšati i običnom puku prijavu sive ekonomije, nepotizma te kriminala općenito.

U Ministarstvu ističu da će se građanima online podastrti i svojevrsne pomoći u tumačenju zakona koji su dosad dostupni samo u obliku teksta. Bit će tako ponuđeni i dalje, naravno, ali plan nadležnih je uspostaviti virtualnog asistenta koji će ljude navoditi na prijavu korupcije jednostavnim pitanjima poput "zanima li vas zaštita zviždača" ili "zanima li vas pravo na pristup informacijama", nakon čega će svatko kliknuti svoju preferenciju, a ona će ga dalje voditi do konačnog ispunjavanja dokumenta. Virtualni asistent vodit će svakoga tko nadležna tijela želi upozoriti na primanje mita, nepotizam, sivu ekonomiju i kriminal, piše Večernji list.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook