Prethodni članak
Sljedeći članak

Izložba “Raj na zapadu” Tomislava Buntaka u Westgate Cityju

Od 29. ožujka do 29. travnja

Motivi izložbe “Raj na zapadu” predstavljaju suvremeni pogled na slikarsku figuraciju gdje je glavna tema ljudski lik. Na vrlo osebujan način Tomislav Buntak projicira vlastitu imaginaciju, fantazijsku sliku, stvarajući svojevrsni povezani slikovni strip jednog boljeg, nedosanjanog svijeta u kojem žive duh i stanje duha, mir i harmonija, sliku u kojoj još uvijek postoje jednakost, pravda i sloboda. To je osobna i univerzalna potraga za subjektivnom slobodom u granicama mogućeg, zapravo slika slobode po sebi i u sebi iz koje se kasnije zrcali sve, pa i nacrtani sliko-crteži, nacrtanog pogleda na svijet.

Ova izložba organizirana je u sklopu donacijske kampanje- crowdfunding “ZaJedno za Dvorac umjetnosti” čija je svrha prikupljanje sredstava koja olakšavaju nastavak složenog i financijski zahtjevnog procesa obnove Dvorca umjetnika Oršić - Jakovlje te provedbu aktivnosti tijekom obnove. Zahvaljujući nastojanjima Hrvatskog društva likovnih umjetnika, Dvorac je trenutno u fazi konstruktivne obnove, a po završetku iste početkom ljeta, nužna je unutarnja obnova i opremanje kao i izgradnja požarom srušenog krila, za što se procjenjuje potreba za dodatnih 9 mil. EUR.

Desetljećima mjesto je to ushićenog stvaranja i radosnih događaja koje pokreću kreativnost, maštovitost i nekonvencionalne stvaralačke ideje, što želi biti i u budućnosti. Svojom donacijom, koju je moguće uplatiti online ili m-bankingom, podržavate očuvanje i unapređenje jedinstvenog i jedinog Dvorca umjetnika u Hrvatskoj!
Saznajte više i donirajte na www.dvorac-jakovlje.hr

O autoru
Tomislav Buntak, dekan zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti i predsjednik Hrvatskog društva likovnih umjetnika, rođen je 1971. u Zagrebu, gdje je diplomirao na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti. 1994. dobio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu, a 1996. i nagradu na 24. Salonu mladih. Godine 1997. diplomirao je slikarstvo u klasi prof. Miroslava Šuteja, a iste godine postao je član HDLU-a u Zagrebu, čiji je danas predsjednik. Nakon što je u Gimnaziji predavao likovnu umjetnost, čak 12 godina bio je ravnatelj Centra za kulturu Maksimir u Zagrebu i organizirao različita kulturna događanja, radionice i manifestacije s naglaskom na vizualno-umjetničkim programima. Na ALU je 2010. došao kao profesor, a dekan je od 2018. godine. Buntak je 2009. dobio Nagradu „Vladimir Nazor“ za izložbu „Hodočasnici – vizija mističnih putovanja“ u Umjetničkom paviljonu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook