Prethodni članak
Sljedeći članak

VIKEND REKORDERI: Jedan jurio skoro 200 na sat, drugoga uhvatili pijanog i bez vozačke. Napuhao je puno


Tijekom pojačanog nadzora prometa tijekom proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska utvrđeno je ukupno 155 prometnih prekršaja i to:

14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,

72 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,

17 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,

šest prekršaja nepropisne upotrebe mobitela tijekom vožnje i

46 ostalih prekršaja u prometu, objavila je danas policija.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u subotu, 16. ožujka 2024. godine, oko 14 sati, u Donjoj Pačetini, gdje je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 2,51 promila i za vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole.

Zbog počinjenih prekršaja iz čl.199. i čl. 196., Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozaču slijedi optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 1.450 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Dok je najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena u petak, 15. ožujka 2024. godine, oko 20 sati, na autocesti A2 u visini mjesta Galovec Začretski, gdje je 33-godišnji državljanin Slovenije upravljao osobnim automobilom brzinom od 186 km/h na dijelu ceste gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 130 km/h.

Vozaču je zbog počinjenog prekršaja iz čl. 54., Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdana obavijest o počinjenom prekršaju s novčanom kaznom u iznosu od 260 eura.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook