Prethodni članak
Sljedeći članak

SJAJNE VIJESTI: KZŽ u top pet županija prema ovim pokazateljima! Jedina kontinentalna


Za turizam Krapinsko-zagorske županije 2023. godina bila je rekordna, budući da je prvi put u povijesti imala više od 400.000 noćenja, a prema najnovijim podacima sustava eVisitor, ova je županija u veljači ove godine bila u top pet kontinentalnih županija po rastu dolazaka i noćenja turista te po broju ostvarenih dolazaka turista.

Tijekom veljače zabilježeno je ukupno 175.156 dolazaka stranih turista u Hrvatsku, 18 posto više nego u istom razdoblju lani, te 146.142 dolaska domaćih turista, što je 11 posto više na godišnjoj razini.  Broj noćenja stranih turista u veljači je iznosio 515.081, 8 posto više nego lani te  311.157 noćenja, 9 posto više nego lani.

Kao jedina kontinentalna među prvih pet hrvatskih županija s najviše dolazaka je Krapinsko-zagorska županija u kojoj je u veljači ostvareno 14,7 tisuća dolazaka, a među top destinacijama u hotelskom smještaju je Tuhelj te uz njega i Donja Stubica kod kamp smještaja.

Župan i predsjednik županijske turističke zajednice Željko Kolar ističe da je Krapinsko-zagorska županija lani rasla u apsolutno svim sektorima te da je u deset godina povećan broj dolazaka za čak 165,25 posto, a broj noćenja za 149,04 posto.

„Raduje me da su odlični rezultati nastavljeni i u ovoj godini, ali tu nećemo stati jer s planiranim novim investicijama  i povećanjem kapaciteta u hotelskom smještaju očekujemo i novi značajan iskorak u dolascima i noćenju turista. Čitavo vrijeme kontinuirano rastemo, a s novim investicijama napravit ćemo i velik iskorak, budući da ćemo 2025. i 2026. i ozbiljnije povećati broj kreveta u hotelima”, rekao je župan Kolar.

Dodaje kako će „meta” županijske Turističke zajednice i hotelijera biti inozemni sajmovi na kojima će predstaviti najbolje od zagorske turističke ponude te da će se ove godine posebice orijentirati prema Nizozemskoj, Norveškoj, Danskoj i Belgiji u kojima nisu dovoljno prisutni.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook