Prethodni članak
Sljedeći članak

VIDEO Jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca isporučen RH uz jako osiguranje


Manuela Vulića (37), jednog od najtraženijih hrvatskih bjegunaca za kojim je bila raspisana Interpolova tjeralica, u utorak su uspješno prepratili službenici Uprave kriminalističke policije, uz asistenciju Antiterorističke jedinice Lučko (ATJ Lučko).

POGLEDAJTE VIDEO:

Uhićen je u Kolumbiji ranije ovog mjeseca u akciji kolumbijske policije i Intepola. Vulić je osumnjičen da je od 2019. do 2022. godine organizirao i financirao operaciju uvoza kokaina iz Južne Amerike u Europu putem brodova za prijevoz prehrambenih namirnica, te da je angažirao ljude za nadgledanje označenih kontejnera. Njegovom je uhićenju prethodila višemjesečna operativna suradnja s Federalnom policijom Kolumbije i Maršalskom službom Sjedinjenih Američkih Država.

Kolumbijska policija otkrila je Vulića, porijeklom iz Zagreba, u gradu Pereiri na zapadu Kolumbije. Ondje je bio poznat pod nadimkom "Veneno" (Otrov).

- Kod sebe je imao slovensku putovnicu, slovensku osobnu iskaznicu, a također i iskaznicu kojom se identificirao kao policajac Republike Slovenije, a koja je glasila na drugo ime i pomoću koje je izbjegavao da bude otkriven - navodi kolumbijski časopis Semana, pozivajući se na neimenovani izvor iz kolumbijske policije.

Deportacija je provedena u suradnji s nadležnom imigracijskom službom Kolumbije, a uz to mu je, temeljem imigracijskih zakona Republike Kolumbije, izrečen izgon iz zemlje radi prijetnje nacionalnoj sigurnosti.

Pod visokim mjerama osiguranja predali su ga u nadležni zatvor, pišu 24 sata,

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook