Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO] Povezivanje škola i razmjena iskustava

II. Susret glazbenih škola Krapinsko - zagorske županije


Glazbena škola pri OŠ Marija Bistrica  organizira je danas II. Susret glazbenih škola Krapinsko- zagorske županije. Kako kažu organizatori, intencija susreta je povezivanje škola, izmjenjivanje nastavničkih i učeničkih iskustava te pružanje učenicima mogućnost održavanja koncerata diljem naše županije.

Susret je održan u Domu kulture Marija Bistrica, a nastupili su polaznici iz svih glazbenih škola Krapinsko- zagorske županije, a to su osim domaćina iz Marije Bistrice: Osnovne glazbene škole pri osnovnim školama: Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, Franje Horvata Kiša Lobor, Matije Gupca Gornja Stubica, Augusta Cesarca Krapina i Glazbena škola Pregrada. Ukupno je nastupilo 28 učenica i učenika, koje je pripremilo 20-tak profesora, a klavirska pratnja bili su Antun Ivić, Maja Nedić, Ivana Hrkač, Mihael Plantak, Ivan Škreblin, Tajana Lazović i Darjana Blače Šojat.

Domaću školu iz Marije Bistrice predstavljali su Sara Šagud na violini, Josip Klapač na saksofonu i Zlatko Hanžek na Bisernici. Iz loborske škole na ovom su susretu nastupili: Jana Sedlar, harmonika, Ivan Šala, truba, Mia Bobinec, klavir, Eva Ivančir, klarinet, Jakov Rihtar, truba, Viktor Bolšec, harmonika, Ena Šala, klarinet i Luka Posarić, truba. Školu iz Gornje Stubice predstavljali su Ivan Kondres na gitari i Dario Gudan na tamburi, a školu iz Krapine Ivano Ranogajec na harmonici, Lucija Belošević na klaviru i David Golub na trubi. Zabočku su pak školu predstavljali: Lada Katalenić, klavir, Lana Škreblin, klarinet, Leon Usmiani, Saksofon i Katja Hren, klarinet.

Glazbenu školu Pregrada predstavljali su: Klara Hržica i Petra Ljubić na flauti, trio Luka Vukmanić, harmonika, Tara Liber, violina i Martin Ranogajec, harmonika, Sara Krajnik, flauta i Morana i Danko Orešić, pjevanje.

Prije samog početka programa pozdrave je uputio ravnatelj OŠ Marija Bistrica Dominik Karajić, a po završetku programa voditelj OGŠ pri OŠ Marija Bistrica Dinko Krstinić podijelio je zahvalnica,a voditeljima ili ravnateljima svih škola. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook