Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] IGRAJTE NAM MUŽIKAŠI: Kirjales i PO Ivo Tijardović pobjednici od strane žirija, Lorena i Lana Hlupić po ocjeni publike

Na festivalu je nastupio 21 izvođač


Danas je na bedekovčanskim Bajerima održan 51. festival Igrajte nam mužikaši na kojima je nastupao 21 izvođač, a manifestacija je okupila veliki broj posjetitelja. Atmosferu su u revijalnom dijelu programa ugrijale gošće Ladykryner iz Austrije uz koje su mnogi zaplesali.

Pred žirijem i publikom nije bio lak odabir najboljih.

Žiri je odlučio da prva nagrada ide grupi Kirjales koja je nastupala s Puhačkim orkestrom Ivo Tijardović s pjesmom 'Gosti', druga nagrada žirija otišla je u ruke Vedranu Kuzelu i Podvinčanima za pjesmu 'Putna', a treća nagrada Kraljevima Zagorja za pjesmu 'Dedek i Kletica'.

Prva nagrada publike otišla je u ruke Lani i Loreni Hlupić za pjesmu 'Zagorke', druga nagrada publike Optimistima za pjesmu 'Od jutra do jutra', a treća nagrada publike Krunoslavu Jazbecu i Dečkima z bregov za pjesmu 'Ljubavi moja imam te rad'.

Nagradu za najbolji tekst dobila je grupa Kirjales i PO Ivo Tijardović za pjesmu gosti, dok je nagradu za najbolji scenski nastup osvojili Jasminka Krušelj i Krunoslav Kralj za pjesmu 'Plavo jezero'.

Autorica pobjedničke skladbe od strane žirija, inače članica skupine Kirjales, Martina Jakuš rekla je kako se pobjednička skladba 'Gosti' par godina čuvala u ladici, a da je ovaj festival bio prava prilika da se predstavi javnosti.

- I inače surađujemo s Puhačkim orkestrom Ivom Tijardović pa je i ovaj nastup logičan nastavak te suradnje. Jako smo sretni što smo osvojili čak dvije nagrade – rekla je Jakuš.

Ivica Hlupić, otac Lorene i Lane koje su bile najbolje po glasovima publike istaknuo je da je vrlo ponosan na svoje kćeri. – Napisao sam pjesmu o Zagorju i ljubavi prema njemu. Ponosan sam na svoje kćeri i hvala svima koji su glasali za njih – dodao je tata Ivica.

Djevojčice su nam rekle kako treme nije bilo, ali ni velikih očekivanja. – Nastavit ćemo pjevati i baviti se glazbom – istaknule su simpatične sestre.

Načelnik općine Darko Ban je zahvalio svima na velikom odazivu.  – To je dokaz da delamo dobri posel i da nema straha za kajkavsku popevku. Hvala svima koji su nam pomogli da ovaj festival ponovno oživi i dođe na jedan viši nivo – rekao je Ban.

Direktor Radija Kaj Drago Gradečak zahvalio je svim autorima i izvođačima koji su ikad sudjelovali na festivali. – Oni su njegovali tradiciju da ju mi možemo nastaviti – rekao je Gradečak.

Krapinsko-zagorski župan također nije krio zadovoljstvo. – Kad ovo vidimo, jasno je da ni Zagorje malo i da nigdar ne bude. Ovaj festival je dokaz da volimo našu glazbu i volimo zagorsku popevku – rekao je Kolar.

Organizatori festivala su Krapinsko–zagorska županija, Općina Bedekovčina i Radio Kaj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook