Prethodni članak
Sljedeći članak

STIŽU SOULFINGERSI: 'Ulice Stubaka plesat će pod našim nogama!'

Na Malom uličnom festivalu koncert će održati Soulfingersi, a što su pripremili otkrila su nam braća Denis i Haris


ZL: Soulfingersi postoje već 28 godina, energija koju donosite na pozornicu kod svakog je nastupa neupitna, odakle crpite motivaciju da uvijek napravite odličan party?

Denis: Uvijek prije svega zabavljamo sebe, a onda polako uključujemo i publiku. Prije svakog nastupa u gardarobi oblačimo naša odijela, koja od milja zovemo lucky dollar suits. To je poput rituala koji u nama probudi ona dva pomahnitala soul zabavljača. Inače smo dosadni tipovi, nespretni i traljavi, ali odijela iz nas izvuku nemoguće, a tu je još i šešir - pun čuda. Kad nas na bini preuzme glazba i ritam, sve ide samo od sebe. Sve ove godine koncerti nam predstavljaju veliku radost.

ZL: Kakva je glavna razlika između publike pred kojom ste nastupali u samim počecima, a kakva je publika danas? Je li zahtjevnija?

Haris: Publika danas nije ništa zahtjevnija od publike u doba kada smo počinjali. Mi smo danas možda iskusniji i glazbeno vještiji i lakše prepoznamo iskru u očima publike i trenutak u samom koncertu kad nam publika vraća energiju i tad taj trenutak vidimo kao veliki val koji treba zajahati. Tad surfamo na vrhu vala. Već godinama imamo običaj da na samom kraju koncerta odlazimo kroz publiku. To je čin zahvalnosti publici koja nam je dala još jednu večer za pamćenje u našim životima na bini. To je trenutak koji dijelimo s njima.

ZL: Kako biste predstavili Soulfingerse publici koja po prvi puta dolazi na vaš koncert?

Denis: Mlađima, koji prvi put dolaze na naš koncert bih oprostio taj gaf, a starije bih pitao: "Pa gdje si ti dosad? Gdje si sve ove godine? Nemoj da se to ponovi!"

ZL: Što ste pripremili za nastup u Stubičkim Toplicama, na Malom uličnom festivalu?

Haris: Svidio nam se koncept festivala MUF i veseli nas jako da ćemo biti dio programa.

Denis: Dolazimo s bandom po prvi put u Stubake i ne pušta me dobar osjećaj od pomisli da će ulice festivala plesati pod našim nogama. Festival može bit mali, ali mi dolazimo u velikom broju! Vaše je samo da se nacrtate ispred bine, a ostalo prepustite nama.

ZL: Što trenutno rade Soulfingersi? Gdje nastupate, gdje vas se može čuti ovo ljeto? Na kojim projektima radite?

Denis: Ova godina je počela s vrlo zanimljivim koncertima od kojih svakako treba navesti nastupe u Ljubljani na Kongresnom trgu, na svjetskom kupu u skijanju u Kranjskoj gori, na gala večeri velike njemačke osiguravajuće kuće u Roermondu u Nizozemskoj, a ovog ljeta publika će imat priliku vidjeti Soul fingerse na svjetskom susretu Spačeka na trgu u Samoboru, na Krčkoj fešti, na Ljetu u Portorožu, te na mnogim koncertnim i festivalskim pozornicama na Jadranu.

Haris: Ovih dana završavamo radove na uređenju naše male tonske režije - Fingerprint of soul, iz koje će uskoro na svjetlo dana izlaziti novi autorski radovi Soul fingersa. Autorske pjesme bit će nova stranica u životu Soul Fingersa, uz već poznat urnebesni koncertni život na bini, dvojice soul braće i njihovog banda, koji godinama putuju u potrazi za Magičnim svijetom soula.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook