Prethodni članak
Sljedeći članak

VELIKI PROSVJED PROSVJETARA: ‘Mijenjajte koeficijente’


Oko podneva je počeo prosvjed koji su organizirali sindikat Preporod i tri nastavničke grupe, pod nazivom “Mijenjajte koeficijente”. Prosvjednici su se na Europskom trgu u Zagrebu okupili kako bi iskazali nezadovoljstvo uredbama o koeficijentima koje je donijela Vlada.

Čelnik Preporoda Željko Stipić je u četvrtak na konferenciji za medije rekao da će prosvjed nositi ime “Mijenjajte koeficijente”, jer se pokušava stvoriti predodžba da se koeficijenti ne mogu mijenjati, te da “pritisak ne može dati rezultata jer Vlada nije u prilici bilo što mijenjati u dokumentima koje je donijela”.

Stipić ocjenjuje kako je to neistina, te da Vlada uredbu donosi samostalno i može je mijenjati, no pitanje je imali volje to napraviti. Sindikat smatra da se “jedino pritiskom može Vlada usmjeriti prema tom smjeru”, a smisao današnjeg prosvjeda je upravo izvršiti pritisak.

Prvi govor održala je Tamara Šoić, koja je rekla da se obraća budućoj ministrici ili ministru. ” Ovi dosad su iskoristili priliku, nema smisla da im se obraćam. Pogledajte ove ljude, zapamtite ovu sliku, nemojte nas ponovo tjerati na ulice”, rekla je Šoić, pa dodala da nastavnici žele ministra koji će konačno stati uz nastavnike i sve zaposlene. Dodala je da su nastavnici izloženi pritiscima inspekcija, agencija, ravnatelja, roditelja i javnosti, te da konačno žele nekoga tko će biti uz njih – “na istoj strani na kojoj smo i mi”, piše Telegram.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook