Prethodni članak
Sljedeći članak

VAŽNO: Policija objavila priopćenje za sve vozače. Spremaju čak dvije akcije

  • Policija ilustracija

    Foto: Pixsell (Fotografija je ilustrativna i nije u vezi s navedenim događajem)


Na području Policijske uprave krapinsko-zagorske ovog se tjedna, od 17. do 23. lipnja, provode pojačane aktivnosti usmjerene na nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i droga, a od 21. lipnja od 7 sati do 22. lipnja u do 7 sati provest će se i 24-satni nadzor alkoholiziranosti vozača i testiranja vozača na droge u cestovnom prometu.

Riječ je o koordiniranim aktivnostima koje se provode u sklopu akcije ROADPOL-a u svim državama članicama. Konzumiranje alkohola ili droga ili njihova kombinacija, a potom upravljanje vozilom, među glavnim su čimbenicima koji utječe na sigurnost u prometu.

Navedena akcija se provodi kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, posebice nesreća s najtežim posljedicama koje su prouzročili vozači pod utjecajem alkohola te povećala razina sigurnosti prometa na cestama. Osim upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga sankcionirati će i sva ostala kršenja prometnih propisa.

Ovim putem ponovno apeliramo na sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cestama, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi službi, da zamole osobe od povjerenja koje posjeduju valjane vozačke dozvole i nisu konzumirale alkohol da upravljaju vozilom odnosno da koristi institut tzv. dogovornog vozača (jedna osoba se odredi za vozača i ta osoba upravlja vozilom i ne konzumira alkoholna pića).

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook