Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradonačelnik Novog Marofa se potukao. Iako je napustio mjesto događaja, kasnije se ipak javio na policiju


Siniša Jenkač, HDZ-ov gradonačelnik Novog Marofa sudjelovao je u tučnjavi u noći sa subote na nedjelju, neslužbeno doznaju 24sata. Jenkač se jučer nije javljao, a kako 24 sata doznaju od izvora bliskih istrazi sudjelovao je u tučnjavi u kojoj je ozlijeđen 52-godišnjak. Policija je prvobitno, bez objave identiteta, objavila kako je u nedjelju oko 1 sat u Orehovcu, na parkiralištu ispred vikend kuće, došlo do verbalnog, a potom i tjelesnog sukoba u kojem su sudjelovali 45-godišnjak i 52-godišnjak. 

Objavljeno je i kako je 45-godišnjak napustio mjesto događaja, te kako tragaju za njim. Kasnije su nadopunili informaciju te su naveli kako se 45-godišnjak sam javio u policijsku postaju u Novom Marofu, gdje je ispitan zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda u pokušaju, te je nakon toga pušten na slobodu.

Kako neslužbeno doznaju 24sata, ozlijeđeni muškarac se 16. lipnja javio u objedinjeni hitni bolnički prijem u Varaždinu, gdje je pregledan od strane kirurga, a nakon obrade je otpušten. Preporučeno mu je da se u slučaju pogoršanja stanja javi u bolnicu.

U Novom Marofu oko svega vlada zavjet šutnje. Na upit kojeg su iz 24sata jučer poslali gradu nema odgovora. Javio se tek zamjenik gradonačelnika Ivan Tuk, koji nije htio direktno odgovoriti na pitanje, već je rekao kako se jučer kratko vidio s gradonačelnikom i da s njim nije ni o čemu razgovarao.

- Čuo sam da je nešto bilo, zvao sam ga ali se nije javio. Ne znam što se događa - komentirao nam je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Neposredno nakon objave članka u 24sata stiglo je Jenkačevo očitovanje:

Nastavno na Vaš upit je li gradonačelnik Siniša Jenkač tijekom vikenda u Orehovcu sudjelovao u verbalnom, a potom u fizičkom sukobu, u nastavku Vam dostavljamo odgovor gradonačelnika.

- Mogu potvrditi da sam u spomenuto vrijeme, na spomenutoj lokaciji sudjelovao u incidentu te ovim putem izražavam žaljenje što sam u navedenom sudjelovao. Budući da je istraga u tijeku, ne smijem komentirati i iznositi detalje. Voljan sam dati komentar na cjelokupni događaj kada istraga i cjelokupni proces službeno završe. Tada ću komentirati sve okolnosti događaja - poručio je Jenkač.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook