Prethodni članak
Sljedeći članak

Uskoro izlazi monografija 'Povijest zagorskog nogometa'. Autor moli pomoć oko fotografija


Tajnik Športske zajednice KZŽ, Branko Piljek, gotovo petnaest godina radi na monografiji pod nazivom „Povijest zagorskog nogometa“. Nakon dogovora s županom Željkom Kolarom počela je grafička priprema knjige. Završetak grafičkih radova trajat će negdje do sredine mjeseca veljače.

Tijekom proteklog stoljeća u zagorskom su nogometu ostvareni vrijedni rezultati, odigrano je petnaestak tisuća seniorskih utakmica u kojima je nastupilo isto toliko zagorskih nogometaša. Vrijedne rezultate i aktere trebalo je zabilježiti, kako zbog onih koji su te rezultate ostvarili, tako i zbog onih koji se nogometom bave danas ili će se tim najpopularnijim sportom tek početi baviti. Mnogi od aktera zagorskog nogometa ostavili su duboki trag u nogometu sjeverozapadne Hrvatske, a dio njih je postao nezaobilazan u raspravama o povijesti hrvatskog nogometa.

Obrađena materija obuhvaća nogometna događanja od 1938. godine zaključno sa sezonom 2021./2022. Gradivo koje autor posjeduje obuhvaća zamalo sve što je o zagorskom nogometu ikada objavljeno. Monografija je koncipirana na način da će svaki klub imati u prosjeku dvadesetak stranica koje se će sadržavati analizu svih sezona, izdvojene najbolje utakmice i klupske fotografije. Procjena je da će knjiga imati 1.000 stranica.

-Za završetak projekta nedostaju mi klupske fotografije. Dopuna knjige fotografijama bit će moguća do kraja siječnja, te je ovim putem molim sve klubove i pojedince da me kontaktiraju putem e-maila: [email protected] ili na broj mobitela: 098/303-909. Unaprijed se zahvaljujem na pomoći – riječi su Branka Piljeka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook