Prethodni članak
Sljedeći članak

SDP: 'Kad treba nešto konkretno napraviti, Viktor Šimunić se totalno pogubi'


Političkoj krizi u Oroslavju ne nazire se kraj nakon što su donedavni koalicijski partneri koji su podržavali gradonačelnika Viktora Šimunića i njegovu nezavisnu listu u oroslavskom Gradskom vijeću, članovi SDP-a, odlučili uskratiti mu daljnju podršku.

Da je njihova odluka konačna, potvrđuje i otvoreno pismo koje je u četvrtak navečer SDP Grada Oroslavja javno uputio Šimuniću.

Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti:

"Postoji neka tajna veza zbog koje Viktor Šimunić dobiva prostor u pojedinim nacionalnim medijima, ali dok se tamo predstavlja kao heroj, u našem Oroslavju taj isti Viktor Šimunić je veliko razočaranje. Znate za onu poslovicu – puno zuji, malo meda daje? Upravo takav je Šimunić kao gradonačelnik Oroslavja. Kad je on u pitanju, naći će sve vrijeme ovoga svijeta da bude u medijima i gradi sliku o sebi, ma kao da je veći i od samog Matije Gupca. Međutim, kad doma u Oroslavju treba zasukati rukave i nešto konkretno napraviti, naš slavni gradonačelnik se totalno pogubi i jedino što od njega možete očekivati je da se počne s nekim svaditi. A svaditi se zna. Taj je uvijek svakom loncu poklopac i ne libi se izreći gluposti i laži. Da, takav je naš gradonačelnik Viktor Šimunić. Zašto to radi? Lukav je on. S hajkom i galamom skriva svoje greške i nesposobnosti. S druge strane, zna da hajka i svađa rastjeraju pametne ljude, a Šimunić si stvara priliku za manipuliranjem u javnom prostoru. Zbog toga se SDP Oroslavja odlučio putem otvorenog pisma postaviti pitanja i traži da gradonačelnik javno odgovori. Ostavimo stranačke boje po strani. Svi mi živimo u istome gradu i naše Oroslavje bi nam trebalo biti na prvom mjestu, stoga tražimo da bez vrijeđanja, laži i manipulacija kratko i jasno odgovori na niže navedena pitanja. Nadamo se da ne očekujemo previše od jednog gradonačelnika koji za sebe tvrdi da je pravedan, pošten i transparentan.

1. Zašto vijećnici NL Viktora Šimunića nisu željeli prihvatiti proračun za 2023. godinu koji je upravo Viktor Šimunić predložio? (podsjećamo: Šimunićevi vijećnici napustili su sjednicu, a proračun Viktora Šimunića usvojili su ostali vijećnici kako bi spriječili stavljanje grada u blokadu i nepotreban trošak ponovljenih izbora)

2. Može li Viktor Šimunić biti konkretan kad kaže da ga se blokira u njegovom radu? Tko i na koji način? (Rekli smo već da smo mu prihvatili proračun. Također, u dosadašnjem mandatu prihvaćeno mu je 80% točaka sa sjednica, među kojima i najvažniji financijski akti, proračun za 2022. i 2023. godinu.)

3. Zašto Viktor Šimunić koji je svoju „slavu“ stekao na temi transparentnosti skriva podatke o troškovima za Dane grada i ne želi vijećnicima dati tražene informacije? Je li istina da je za tu proslavu potrošio više od pola milijuna kuna, odnosno skoro 70 tisuća eura? Na što točno?

4. Neka Viktor Šimunić kaže javnosti tko se borio za izgradnju područnog vrtića. (Da mu pomognemo s odgovorom, to smo bili mi, a on se protivio. Sve imamo crno na bijelo u zapisniku sa sjednice 2. srpnja 2022. godine i video snimci sjednice.)

5. Što se događa s Oroteksom? Zašto je Viktor Šimunić vršio pritisak na vijećnike da privatnom investitoru prenamijene zemljište kako bi mogao graditi stanove usred industrijske zone? Zašto gradske službe nisu reagirale na upozorenje građana da investitor pali smeće oko zgrade? (Da pojasnimo javnosti, radi se o zgradi nekadašnjeg Oroteksa, najvećoj tekstilnoj tvornici na ovom području, čije je krovište nedavno gorjelo čime je nanesena velika materijalna šteta)

Još jednom da naglasimo: molimo Viktora Šimunića da korektno i pristojno odgovori na ova pitanja u interesu naših građana. To ponavljamo zato što nas je nekako strah da bi umjesto odgovora opet mogli dobiti salvu uvreda. Nadamo se da postoji mala šansa da između svih svojih medijskih nastupa Viktor Šimunić nađe vremena za ovako važne stvari. Štoviše, podsjećamo ga kako više nije u funkciji kandidata koji može govoriti sve i svašta te obećavati ljudima brda i doline. Sad je na poziciji gradonačelnika gdje se od njega očekuje da bude odgovoran i transparentan. Na kraju krajeva, zahvaljujući tome je i odnio pobjedu na izborima."

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook