Prethodni članak
Sljedeći članak

Umrla teško ozlijeđena djevojčica

Iz bolnice u Klaićevoj poslano je priopćenje u kojem se obavještava javnost da je dvoipolgodišnja djevojčica, nažalost, preminula.

  • Zeljko Lukunic/PIXSELL - Klaićeva bolnica

    Zeljko Lukunic/PIXSELL


TEŠKO ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške izgubila je bitku za život. Iz bolnice u Klaićevoj poslano je priopćenje u kojem se obavještava javnost da je dvoipolgodišnja djevojčica, nažalost, preminula.

''S velikom tugom i žaljenjem moramo vas izvjestiti da je kod naše male pacijentice, unatoč svim poduzetim terapijskim mjerma i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja. U skladu s tim, prema protokolu proveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno. Počivala u miru'', napisali su, prenosi Index.hr

Podsjetimo, liječnici su se danima borili za život djevojčice koju je majka u srijedu dovela u bolnicu u Novoj Gradiški. Majka je liječnicima rekla da je djevojčica pala, ali ubrzo je otkrivena strašna priča.

Odmah po dolasku liječnici su posumnjali u majčinu priču. Curica je, osim teških ozljeda glave, imala i modrice po tijelu različite starosti te svrab. Sumnja se da se zlostavljanje odvijalo od studenoga 2020. do 31. ožujka 2021. Za ostalo troje djece izuzetih iz zajedničkog domaćinstva sumnja se da su bila zlostavljana i duži period.

Zlostavljanje je trajalo pet mjeseci

Prema dosad poznatim podacima, curica je do početka studenog 2020., a od trećeg mjeseca svog života, živjela u udomiteljskoj obitelji. Kada su curicu oduzeli roditeljima, ljudi u sustavu socijalne skrbi procijenili su da je ostanak u biološkoj obitelji visok razvojni rizik za nju, no kada su taj rizik sveli na srednji, uslijedio je povratak u obitelj.

Curica je u biološkoj obitelji mjesecima bila zlostavljana, a čini se da je centar za socijalnu skrb to znao, no nitko nije reagirao.

Naime, prema neslužbenim informacijama dijela medija, baka je upozoravala da nešto nije u redu s curicom, no, osim nje, i socijalna djelatnica, koja je pratila obitelj, u izvješću je napisala da su se od početka ove godine roditelji počeli žaliti voditeljici nadzora da se dijete počinje čudno ponašati, da ide u regresiju, da sve slabije priča.

To sve znači da je centar mjesecima znao za probleme, ali ništa nije poduzimao.

Roditeljima određen pritvor, majka je prvookrivljena

Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo odredio je jučer mjesec dana istražnog zatvora roditeljima. Uz obranu djelomično su priznali počinjenje kaznenog djela kršenja prava djeteta.

"Zbog toga je istražni zatvor određen i ocu, s time da je njemu određen istražni zatvor zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo, jer je već osuđivan za drugo kazneno djelo", rekao je sudac Soldo novinarima.

Budući da je djevojčica u međuvremenu preminula, kazneno djelo prekvalificirat će se u teško ubojstvo.

Udarala djevojčicu šakama po glavi i tijelu

Kako doznaje 24 sata, policajci su utvrdili da je majka prošle srijede, 31. ožujka, zlostavljala svoju kći udarajući je šakama po glavi i cijelom tijelu. Od siline udarca djevojčica je zadobila teške ozljede glave i drugdje po tijelu nakon čega je zapala u komatozno stanje. 

Tijekom istrage policajci su utvrdili da je nesretna djevojčica od strane oba roditelja bila fizički često zlostavljana kroz posljednjih pet mjeseci te da su joj nanijeli vidne hematome po tijelu. 

Zbog ovog nezapamćenog slučaja jučer je smijenjen Branko Medunić, šef Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook