Prethodni članak
Sljedeći članak

U Svetom Križu Začretju od potresa stradali dvorac, Žitnica, kuće, Dom u Mirkovcu…

Uočene su štete na nekoliko nerazvrstanih cesta te se pojavilo jedno klizište na poljoprivrednoj parceli proizvođača vina, kaže načelnik Marko Kos


'Oštećeni su sakralni objekti, dvorac, Žitnica, stambeni i gospodarski objekti mještana. Uočene su štete na nekoliko nerazvrstanih cesta te se pojavilo jedno klizište na poljoprivrednoj parceli proizvođača vina. Do sada je pristiglo 30 prijava. Najveće oštećenje je na jednoj obiteljskoj kući u Brezovi, a veliku štetu je pretrpio i Dom za odrasle osobe u Mirkovcu, odgovorio nam je na upit o štetama od potresa koje su prijavljene do ponedjeljka, načelnik Općine Sveti Križ Začretje, Marko Kos.

 

 

 

Naime, župan Željko Kolar proglasio je prirodnu nepogodu za područje Općine Sveti Križ Začretje nastalu uslijed uzastopnih potresa krajem 2020. i početkom 2021. godine koji su pogodili područje Općine Sveti Križ Začretje pri čemu su nastale velike materijalne štete na stambenim, gospodarskim, sakralnim i kulturnim objektima te na nerazvrstanim cestama i poljoprivrednom zemljištu. Općina Sveti Križ Začretje pozvala je mještane da se jave u Općinu Sveti Križ Začretje u svrhu službene prijave štete od potresa. Prijave se primaju svaki radni dan od 8:00 do 14:00 sati u prostorijama Općine Sveti Križ Začretje, Trg hrvatske kraljice Jelene 1, najkasnije do 27. siječnja 2021. godine.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook