Prethodni članak
Sljedeći članak

U OŠ Vladimira Nazora Budinščina kompletno zamijenjene elektroinstalacije: 'Sigurnost djeci prije svega'

Radovi su vrijedni 359.574,88 kuna


Zamjenica župana Jasna Petek obišla je danas radove u OŠ Vladimira Nazora Budinščina. U sklopu radova koje izvodi Elektroinstalaterski obrt Elektro Pozaić, zamijenjena je kompletna električna instalacija rasvjete, utičnica i tošila i rekonstruirani su glavni vodovodi i razdjelni ormari.

Kako je istalnula pročelnica Mirjana Smičić Slovenec, radovi su vrijedni 359.574,88 kuna, a izvođač radova uveden je u posao 4. srpnja. Rok za izvođenje radova je 60 dana. Ministarstvo regionalnog razvoja sufinancira radove s 200 tisuća kuna.

Ravnateljica škole Renata Kreber Mikšaj zahvalila je Županiji, izvođačima i nadzoru na obavljenim radovima. – Realizacijom projekta dobili smo toliko dugo očekivanu rekonstrukciju elektroinstalacija koje su nam neophodne za rad škole i održavanje opreme koju škola posjeduje – rekla je ravnateljica te zahvalila Županiji kao osnivaču i na podršci u prijavi na veliki projekt u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU te donatorima iz Kraljevine Norveške, Islanda i Lihtenštajna.

– Uspjeli smo prijaviti se i prošli smo, radi se o STEAM području, programima jačanja STEAM vještina u osnovnim školama. Na današnji dan je početak provedbe, a škola će proći digitalnu transformaciju s opremom, poboljšanjem infrastrukture i svih ostalih prostora koje smo prijavili, to će biti dobro opremljeni eko STEAM laboratorij s učioncom, a prijavili smo i dio okoliša te idemo na adaptaciju okoliša da razvijamo vrtove. 11 učitelja proći će niz edukacija čime ćemo utjecati na njihove vještine, kao i učenika. Nastojat ćemo kroz 2 godine sve to odraditi i vjerujem da će rezultati biti lijepi – istaknula je ravnateljica.

Načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja rekao je da je OŠ Budinščina primjer dobre prakse gdje ne izostaje suradnja osnvača i lokalne zajednice koja se zdušno priključuje u sve akcije koje se tiču uređenja okoliša, prilaznog puta školi i na sve projektne zadatke koji se odvijaju u sklopu škole. - Želimo da našoj djeci i učenicima bude ugodno i da dobiju kvalitetno obrazovanje. Ako nemamo adekvatan smještaj, učionice, opremljenost, sve je uzalud. Zato ova škola može biti primjer dobre prakse jer Županija stvarno ulaže maksimum novaca koliko dozvoljavaju fiskalne mogućnosti i stvarno hvala – rekoa je načelnik te čestitao ravnateljici i školi i na novom projektu.

Zamjenica župana Jasna Petek naglasila je da Krapinsko – zagorska županija kao osnivač osnovnih i srednjih škola izuzetno brine i glavna zadaća joj je da djeca i mladi u školama sigurno borave. - Ravnateljica je signalizirala da postoji problem vezano uz elektroinstalacije, a struka je to potvrdila i KZŽ naravno je promptno reagirala. Ovaj će projekt doprinijeti sigurnom odvijanju nastave, a to nam je najvažnije. Hvala ravnateljici i zaposlenicima na svemu što čine da djeca budu sretna, zadovoljna i sigurno, kao izvođaču radova. Ostaje nam još nešto soboslikarskih radova, za to će Županija osigurati dodatna sredstva – rekla je Petek.

Zamjenica župana pohvalila je školu i za početak projekta vezanog za digitalnu transformaciju škole. - Obzirom da KZŽ kroz svoju strategiju digitalnog razvja predviđa digitalnu transformaciju svih škola i institucija, hvalevrijedni su i za svaku pohvalu ovakvi pojedinačni istupi i nastojanja da se i vlastitim sredstvima i snagama dođe do digitalne transformacije svoje škole. Hvala na entuzijazmu i puno uspjeha u radu – rekla je Jasna Petek.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook