Prethodni članak
Sljedeći članak

U Jadranskom moru ulovljena neman od tri metra i skoro 200 kila: 'Što je iduće, kit?'


U blizini Budve u Crnoj Gori ribar je ulovio tri metra dugačku morsku psinu tešku gotovo 200 kilograma. Kako javlja crnogorski portal RTV Budva, ribič Rajko Bojanović, član Športskog ribolovnog društva Širun, ulovio je prilično velikog morskog psa, prenosi dnevno.hr .

Rečeno je da je bio duži od tri metra i težak između 150 i 200 kilograma. Kako je Bojanović pojasnio za navedeni portal, morski pas će biti prepariran u Prirodoslovnom muzeju Crne Gore, a izložba je planirana za rujan ove godine.

Modrulj ili plavi morski pas smatra se jednim od najljepših i najraširenijih morskih pasa na svijetu.

Ispod objave ribiča ubrzo su se zaredali brojni komentari. “Svaka čast, momci”, ” samo su neki od natpisa ispod videa koji je obišao regiju. Jedan korisnik šaljivo je upitao: “Što je sljedeće, kit?”. Ulovi modrulja iz proteklih godina pokazuju da se ta vrsta morskih pasa u Jadranskom moru najčešće viđa u proljeće.

Modrulj je jedna od 29 vrsti morskih pasa koji obitavaju u Jadranu. Stanovnik je čitavog Jadrana ali nije gusto naseljen. Najviše vremena provodi na otvorenom moru posebno na južnom Jadranu. Ponekad prilazi bliže obali.

Modrulj poput veće i poznatije Velike bijele psine privučen krvlju može zabunom napasti ljude. Napadi su rijetki pa se modrulj smatra potencijalno opasnim morskim psom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook