Prethodni članak
Sljedeći članak

ČESTITAMO! Ovo su parovi koji su obnovili svoje bračne zavjete


Svečanim misnim slavljem u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog zbog obnove župne crkve sv. Jelene Križarice, vjernici župe Zabok i okolice svečano su proslavili blagdan nebeske zaštitnice sv. Jelene Križarice kao i dan Grada Zaboka uoči svetkovine župne zaštitnice. Misno slavlje predslavio je župnik Branko Risek uz okupljene ministrante, djecu i mlade, hodočasnike iz drugih župa, župljana i građana i građanki grada Zaboka.

Na inicijativu župnika Branka Riseka tijekom misnoga slavlja šestero bračnih parova obnovilo je svoje bračne zavjete. - Ovu nedjelju slavimo rođenje naše Crkve kojoj pripadamo. Crkva je zajednica Duha Svetoga. On je stvorena zahvatom s neba. Djelovanje Duha je poput silna vjetra i vatre. Vjetar puše gdje hoće. Ništa ga ne može zaustaviti. Snaga vatre je zastrašujuća. Ona mijenja sve što zahvati. Ono što je slabo i nestalno pred njom nestaje, ono što je jako i postojano ostaje i biva još jače, još postojanije. Takva je sila Duha Svetoga. Crkva živi i djeluje njegovom snagom. I samo snaga Duha, koji djeluje na različite načine i u različitim darovima, može Crkvu trajno uzdržavati da odoli svakoj neprijateljskoj sili te da svijetu naviješta veličanstvena djela Božja. Neka nas Duh Sveti još više zbliži, a posebno molim danas da zbliži današnje slavljenike, ali i sve bračne parove u našoj župi da budemo svi zajedno povezaniji onom čistom, pravom Isusovom ljubavlju da naši životi budu bogatiji pred ljudima i Bogom – zaključuje homiliju župnik Risek.

Svoje bračne zavjete obnovilo je šestero supružnika:

50-u obljetnicu Ivan i Štefica Tuđa

50-u obljetnicu Robert i Biserka Pečnik

40-u obljetnicu Zvonko i Natalija Belošević

40-u obljetnicu Božidar i Štefica Roginić

35-u obljetnicu Zdenko i Višnja Borovčak

15-u obljetnicu Branko i Suzana Sadaić

Druženje se nastavilo na prostoru ispred škole uz sviranje Gradskog puhačkog orkestra Zabok, pod vodstvom maestra profesora Marka Bobičaneca. Grad Zabok je već po tradiciji počastio sve vjernike i građane prigodnim domjenkom.

Župa svoj blagdan nastavlja duhovnom obnovom do srijede. Na svetkovinu svete Jelene Križarice 22. svibnja misna slavlja su u 08:00 i 18:30 sati u Vatrogasnom domu koje će predslaviti vlč. Branimir Jagodić, studentski kapelan na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook