Prethodni članak
Sljedeći članak

Talentmagnet hackaton


U srijedu, 15. lipnja 2022. godine, u 11 sati u prostorijama Studentskog kluba SC Varaždin, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković nazočit će TalentMagnet Urbanom hackathonu koji se održava u sklopu projekta TalentMagnet (Improved Institutional Capacities and New Level Governance for Talent Attraction and Retention in the Danube Region).

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije (ERDF, IPA, ENI) i u njemu sudjeluju projektni partneri iz 12 europskih zemalja. Sudionici na hackathonu su predstavnici Grada Varaždina, Varaždinske županije, Gospodarske škole Varaždin, Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Varaždin, Studentskog centra Varaždin, Fakulteta organizacije i informatike, Tehnološkog parka Varaždin, Tekstilno-tehnološkog fakulteta - Studijska jedinica Varaždin, Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4, tvrtke Mobilisis te učenici srednjih škola i studenti varaždinskih fakulteta.

Urbani hackathon u okviru projekta TalentMagnet događaj je koji je fokusiran na doprinos mladih i talentiranih rješavanju onih problema koje upravo oni identificiraju kao najizazovnije, odnosno kao razlog zbog kojeg mladi talenti odlaze iz svojih sredina.
Uz pomoć lokalnih dionika i organizacijskog tima, zajedničkim radom pokušat će se doći do konkretnih prijedloga i rješenja kako da naša zajednica postane primjerena za mlade i talentirane, a sve naravno u konstruktivnoj, kreativnoj i zabavnoj atmosferi kakvu projekt TalentMagnet njeguje na svim svojim događajima.

Program HACKATHON-a:
10.30 – 11:00 registracija sudionika
11:00 – 11:15 pozdravni govor i uvodna riječ
11:15 – 13:00 predstavljanje Akcijskog plana i online upitnika glasovanje – pilot-aktivnosti
13:00 – 14:00 pauza za ručak
14:00 – 16:00 rasprava i rad u timovima – 'Kako pilot-aktivnostima podržati ostanak i privući mlade i talentirane?'
16:00 – 16:15 pauza
16:15 – 17:15 mladi talenti prezentiraju – 'Zašto ostati u Varaždinu?'
17:15 – 18:15 rad u timovima – 'Zašto ostati u Varaždinu?' – kratke prezentacije za TikTok aplikaciju
18:15 – 18:45 predstavljanje radova na TikToku
18:45 – 19:00 popunjavanje evaluacijskih obrazaca i riječ zahvale

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook