Prethodni članak
Sljedeći članak

Najava proslave svetkovine Tijelova i procesije kroz Grad Zabok


U četvrtak 16. lipnja 2022. slavi se svetkovina Predragocjenog Tijela i krvi Kristove – Tijelovo.  Nakon svečane svete mise koja počinje u 10:00 sati uslijedit će procesija kroz grad.

„Na Blagdan Tijelova diljem svijeta vjernici u procesijama kroz mjesta svoga boravka sudjeluju u svečanom slavlju pronoseći Presveti Oltarski Sakrament. Na taj način u vanjskoj proslavi žele izraziti ljubav prema Kristu koji nam se darovao u svetoj Euharistiji.

Ove godine po prvi puta ćemo organizirati Tijelovsku procesiju ulicama našega grada. Nakon svete mise u 10 sati poći ćemo od župne crkve prema centru grada Zaboka. Prva postaja bit će kod Dvd-a Zabok, druga kod Kumrovečke ulice a treća na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog gdje će biti i završni Blagoslov s Presvetim Sakramentom.

Pozivamo sve vjernike župe da su uključe u ovu svečanu Procesiju, posebno ovogodišnje Prvopričesnike i Krizmanike, članove udruga, policiju, vatrogasce te djelatnike društvenih ustanova kao i sve druge skupine vjernika naše župe. Pokažimo svoju vjernost i ljubav prema Kristu darovanom u Presvetom Sakramentu Euharistije.

Neka Prvopričesnici i djeca ponesu latice cvijeća kojima ćemo posuti stazu kojom budemo išli.

Zatražena je i odobrena suglasnost od Policijske uprave Krapinsko-zagorske i Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije u kojoj se daje suglasnost za kratkotrajno i privremeno zatvaranje županijske ceste Ž2195 radi održanja Tijelovske procesije od župne crkve Ulicom Matije Gupca do Trga K.Š.Đalskog 16. lipnja u vremenu od 11 do 12 sati. Za to vrijeme privremenog zatvaranja prometa obilazni pravac je industrijska cesta odnosno državna cesta D1 i nerazvrstana cesta Celine te obratno.

Neka nam i ovogodišnja Tijelovska procesija bude dostojanstvena na ponos našoj župi i Gradu. Molimo da Krist blagoslovi naše mjesto i našu župu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook