Prethodni članak
Sljedeći članak

Stožer mijenja pravila za četiri županije, u jednoj se zatvaraju terase ugostiteljskih objekata

  • Hrvoje Jelavic/PIXSELL - zatvoreni kafići

    Hrvoje Jelavic/PIXSELL


Premijer Andrej Plenković kazao je na sjednici Vlade da se zaraza u Hrvatskoj kao i u ostalim zemljama brzo širi te da je potreban oprez i pridržavanje epidemioloških mjera. Kazao je da će Stožer civilne zaštite sutra na konferenciji detaljno predstaviti nove mjere.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da se pooštravaju mjere u četiri županije. No, samo u Dubrovačko-neretvanskoj mjere se odnose na zatvaranje ugostiteljskih objekata. Ministar se na kraju sjednice Vlade ispričao ako su ga novinari krivo shvatili dok je objašnjavao. Stoga je pojasnio da se ta mjera odnosi samo na Dubrovačko-neretvansku županije, ali ne i na ostale tri. "Ne zatvaramo kafiće u četiri županije već samo u jednoj. Oprostite ako nisam bio jasan", kazao je Božinović.

"Nacionalni Stožer je donio četiri Odluke na prijedlog županijskih Stožera kojima se pooštravaju postojeće mjere. To su županijski Stožeri Primorsko-goranske županije, Karlovačke županije, Zagrebačke županije a također i Dubrovačko-neretvanske županije", izvijestio je na Vladi ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. 

"Mjere se odnose na ograničenje broja ljudi na okupljanjima, te obustava rada ugostiteljskih objekata, osim hotela, kampova, studentskih i učeničkih domova, a ostavlja se mogućnost dostave hrane'', kazao je Božinović. Provedeno je do sada na području Hrvatske ukupno 18 802 nadzora, a utvrđeno je 183 nepravilnosti, prenosi  Večernji.hr.



Još članaka iz "Vijesti"

Facebook