Prethodni članak
Sljedeći članak

Smrt zaštitara – privedena četiri muškarca


Policija još istražuje slučaj smrti u noćnom klubu u Biogradu gdje se, neslužbeno doznaje HRT - fizički sukobilo desetak osoba. 54-godišnji zaštitar, koji je pokušao smiriti sukobljene strane, prevezen je u zadarsku bolnicu, gdje je preminuo. Je li žrtva sukoba ili je uzrok smrti infarkt, pokazat će obdukcija. Policija je privela četvoricu muškaraca, piše HRT.

Priopćenje policije

U svezi fizičkog sukoba 21. svibnja 2023. godine u ugostiteljskom objektu u Biogradu u kojem je smrtno stradao 54-godišnji hrvatski državljanin, policija sumnjiči četiri hrvatska državljanina u dobi od 31, 30, 24 i 23 godine da su počinili kazneno djelo sudjelovanje u tučnjavi te su protiv njih podnijeli kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe će se u zakonskom roku predati pritvorskom nadzorniku Policije uprave zadarske.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dva hrvatska državljanina u dobi od 25 godina i jedan hrvatski državljanin u dobi od 22 godine počinili prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na naročito drzak i nepristojan način vikom, svađom i naguravanjem na koji način su narušavali mir drugih posjetitelja ugostiteljskog objekta.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja uz Optužni prijedlog policija će ih danas prepratiti na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. Policijski službenici nastavljaju s provođenjem kriminalističkog istraživanja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja te identificiranja ostalih sudionika ovog događaja, a radnje i mjere iz svoje nadležnosti provode i djelatnici odjela inspekcije Ravnateljstva civilne zaštite i Državnog inspektorata, stoji u priopćenju policije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook