Prethodni članak
Sljedeći članak

Biciklima po klanječkom i tuheljskom kraju

U subotu je u organizaciji Turističke zajednice „Biser Zagorja“ u suradnji sa predstavnicima „STTUB-a“ d.o.o. održana promocija novog rekreativnog turističkog programa „eBike & Wine Klanjec“


U subotu je sa startom u Tuheljskim Tolicama održana promotivna vođena biciklistička ruta, po prvoj ovakvoga tipa na ovom području, koja uz naglasak na rekreaciju i aktivan način života ima za cilj gostima predstaviti prekrasne vizure ovog podneblja i kulturnu baštinu uz upoznavanje i degustaciju autohtonih sorti vina. Doline i bregi prekrasnog Zagorja idealno su mjesto za aktivni odmor:

– Radi se o obilasku dijela Tuhlja i Tuheljskih Toplica prema Klanjcu, obilazak Grada Klanjca uz predstavljanje dva poznata vinara s područja Grada Klanjca s autohtonim sortama vina. Slijedi upoznavanje i predstavljanje kulturne ponude i sadržaja Grada Klanjca, gdje naglašavamo restaurirane sarkofage obitelji Erdődy iz 17. stoljeća, koji se mogu razgledati u kripti Crkve Navještenja Blažene Djevice Marije i Franjevačkog Samostana. Tu je i Galerija Antuna Augustinčića kao jednog od najpoznatijih hrvatskih kipara čiji je spomenik Mir i dan-danas najveći spomenik koji je UN ikad dobio, a nalazi se ispred zgrade Ujedinjenih naroda u New Yorku. Dalje nastavljamo u smjeru Zelenjaka, hod po krošnjama, 150 metara duga staza na 5 metara visine smještena pokraj spomenika hrvatskoj himni „Lijepa Naša“ autora Antuna Mihanovića. Oni koji žele saznati nešto više, mogu prošetati eko-stazom koja se nalazi na Cesarskoj Gori i ujedno vidjeti i utvrdu Cesargrad stradalu u Seljačkoj buni. Poslije obilaska Zelenjaka nastavljamo prema Tuhlju uz crkvu koja je spomenik nulte kategorije i vraćamo se natrag u Tuheljske Toplice – upoznala nas je s biciklističkom rutom direktorica TZ „Biser Zagorja“ Tatjana Petranović Capar.

Petranović Capar: „Uz promociju turističkih sadržaja, promoviramo i zdrav način života te aktivan odmor“

U subotu su stazu dugu tridesetak kilometara prošli predstavnici hotela i agencija, koji mogu dalje pričati i promovirati ovu novu turističku priču:

– To će biti jedan od sadržaja iz ponude naše Turističke zajednice gdje se uz vodiča može upoznati ovaj kraj. Nadamo se da će to najmanje jednom mjesečno biti u ponudi obilaska za goste hotela, ali i za sve druge goste koji žele upoznati ovaj kraj. Kako su ljudi željni aktivnih vožnji biciklom, ovo je promocija električnog bicikla i ponude ovog područja. Zagorski su bregi idealni za električne bicikle, koje je moguće iznajmiti u hotelu „Well“ ako nemate vlastite, a mogu doći i gosti s vlastitim biciklima. To je dakle s jedne strane promocija ponude turističkih sadržaja, a jednako tako i promocija zdravog načina života i aktivnog odmora – dodala je direktorica Petranović Capar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook