Prethodni članak
Sljedeći članak

Sloković: Država se može naplatiti jedino ako računa na Sanaderovu mirovinu idućih 100 godina

Odvjetnica Sloković rekla je da Sanader razočaran presudom i visinom kazne

  • Davor Puklavec/PIXSELL

    Davor Puklavec/PIXSELL


Jadranka Sloković u Dnevniku N1 rekla je da je bivši premijer razočaran presudom, a naročito visinom kazne. No, i da ga ona ne iznenađuje s obzirom na sve što je proživio na ovom sudu.

"Rekao je da moramo uložiti žalbu i idemo dalje sa žalbenim postupkom", rekla je Jadranka Sloković u Dnevniku N1 o Ivi Sanaderu koji je, dodaje, u ovom predmetu odslužio oko godinu i jedan mjesec: "To je predmet zbog kojeg je bio uhićen.

Na pitanje hoće li se država uopće uspjeti naplatiti s obzirom na činjenicu da je Sanaderu blokirana imovina:
"U slučaju Planinska oduzima se protupravno stečena imovinska korist, oko 15 milijuna kuna, a u ovom predmetu se oduzima imovinska korist, tj. ono što je stekao, a za što prema stavu suda nema porijekla. Smatramo da se u najmanju ruku dva puta oduzima ista imovina, u onom kao protupravna, a u ovom kao višak koji nije mogao opravdati, a koliko znam taj iznos u cijelosti je nemoguće naplatiti jer nema toliko blokiranih sredstava. Jedino ako država računa na njegovu mirovinu kroz sljedećih sto godina, ako toliko poživi, piše N1.

Sloković je istaknula da je pravomoćna presuda u slučaju Planinska bila otprilike u travnju prošle godine i, koliko zna, dosad nije pokrenut postupak oduzimanja imovinske koristi. Zašto, nije joj poznato.

Što se tiče žalbi, Sloković za N1 ističe: "Imamo žalbenih razloga koji će se temeljiti na ponovljenom kaznenom postupku i na tome kako je suđeno. Tvrdimo da postoji povreda konfrontacijskog načela u odnosu na neke iskaze jer smatrmo dau određeni iskazi nekonfrontirani, a sutkinja je donijela presudu temeljem njih. Žalba će se temeljiti i na činjenici da je ova kazna daleko prestroga s obzirom na činjenicu da je utvrđeno da je Ivo Sanader prema stavu suda pribavio protupravnu imovnisku korist od 250.000 kuna, za razliku od ranijeg postupka gdje je izrečena gotovo ista presuda za imovinsku korist od preko 15 milijuna kuna. Osim toga, ako mu se stavlja na teret protupravna korist za HDZ i taj iznos je gotovo prepolovljen, HDZ treba vratiti oko 14, a tamo se radilo o 31 milijun kuna, i to je velika razlika. Kazna je gotovo ista."

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook