Prethodni članak
Sljedeći članak

KRIZMANIĆ: 'Jureka ćemo otvoriti na Jurjevo'

Radovi na izgradnji dječjeg vrtića u Gornjoj Stubici produženi su za četiri mjeseca


Ukoliko će sve ići prema planu, novi dječji vrtić koji se gradi u Gornjoj Stubici, nakon sklapanja drugog aneksa ugovora trebao bi biti završen do 15. ožujka. Našeg Jureka, kako smo ga nazvali, planiramo otvoriti na blagdan sv. Jurja kada obilježavamo Dan općine i Župe sv. Jurja. Malo simbolike - najavio je gornjostubički načelnik Jasmin Krizmanić.

Usporeni radovi zbog korone
- Prije nekoliko dana potpisan je drugi aneks ugovora u kojem se išlo na produženje roka za izgradnje za 4 mjeseca. Radovi su se odužili zbog korone koja je dosta usporila nabavu materijala izvana. Novi rok je polovica ožujka, što podrazumijeva tehnički pregled i ostalo. Kapacitet vrtića je za 85 djece, dvije jasličke i tri vrtićke grupe i toplo se nadam da će tih 85 mjesta biti dovoljno za potrebe koje mi u Gornjoj Stubici imamo – istaknuo je Krizmanić.

Vrtićki kapaciteti
Ukupna vrijednost radova i opremanja iznosi 10.147.200,83 kune bez PDV-a, odnosno s PDV-om 12.684.001,04 kune. Izvođač radova je obrt Vodolim iz Donje Stubice. Izgradnjom novog dječjeg vrtića dugoročno bi se trebale riješiti potrebe stanovnika Gornje Stubice za vrtićkim kapacitetima u skladu sa suvremenim pedagoškim standardima. Projekt se financira iz podmjere 7.4. ”Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo iz Programa ruralnog razvoja.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook