Prethodni članak
Sljedeći članak

SIGURNO U PROMETU: Izložba dječjih radova u Hrašćini

Sudjelovale su škole i dječji vrtići s područja nadležnosti Policijske postaje Zlatar Bistrica


U Sportskoj dvorani Područne škole Hrašćina 27. siječnja održan je prigodni program i izložba dječjih radova "Sigurno u prometu" za djecu predškolskog i školskog uzrasta u kojoj su sudjelovale škole i dječji vrtići s područja nadležnosti Policijske postaje Zlatar Bistrica. Na izložbi u Hrašćini izložena su 62 dječja rada, a izložba je provedena u sklopu preventivnih aktivnosti u prometu te djeluje edukativno da bi se ukazalo na probleme s kojima se susreću naši najmlađi učesnici u prometu i kako bi se čula i njihova poruka.

Izložbu dječjih radova, uz prigodni program organizirala je Policijska postaja Zlatar Bistrica u suradnji sa osnovnom školom Vladimira Nadzora Budinščina i općinom Hrašćina, te je to druga održana izložba dječjih radova na temu „Sigurno u prometu“.

Djeca na biciklima odvozili su mali poligon "Sigurne vožnje" koji je sadržavao kretanje bicikla kolnikom, nastupile su mažoretkinje DND-a Budinščina, dramska skupina osnovne škole Vladimira Nadzora Budinščina te djeca prvih razreda i djeca edukatori koji su iznijeli svoje poruke o prometnim pravilima i propisima.

Predstavljanje preventivnih aktivnosti Policijske postaje Zlatar Bistrica i edukaciju održali su policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Davor Klenkar i policijska službenica Tajana Čorko, održana je i "Biciklistička učilica, gdje se govorilo o prometnim pravilima primjereno djeci kao i o nužnosti poznavanja i poštivanja prometnih propisa posebno prometnih propisa vezano za zaštitu najranjivije skupine u prometu, djece.

Uz djecu, program su pratili i pogledali izložbu predstavnici jedinica lokalne samouprave i ravnatelji škola i dječjih vrtića sa područja nadležnosti Policijske postaje Zlatar Bistrica, te načelnik Policijske postaje Zlatar Bistrica Mario Duktaj koji je i otvorio samu izložbu.

Svim učesnicima izložbe "Sigurno u prometu" uručena su priznanja, a za tri najbolja rada po kategorijama vrtići i osnovne škole koja je odabrala ocjenjivačka komisija dodijeljene su nagrade u vidu poklon paketa koje su uručili članovi komisije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook