Prethodni članak
Sljedeći članak

Radobojski list proslavio 15. rođendan i 150. broj


Prvi broj Radobojskog lista tiskan je 1. veljače 2008. godine na inicijativu tadašnjeg, i sadašnjeg, načelnika Općine Radoboj Anđelka Topolovca a u uvodniku kojeg je napisao prvi urednik Luka Čuljak, između ostalog, piše:“ U prvom od deset brojeva, koji će izaći tijekom 2008. godine možete pročitati o vjerskim, kulturnim i sportskim događanjima, o sitnim komunalnim radovima, na radovima na sportskoj dvorani, o Programu razvoja poljoprivrede , javnim natječajima i svim bitnim događanjima u našoj općini.“

I tako od tih prvih koraka prije 15 godina došlo se i do 150.-og broja objavljenog 30. travnja 2023. godine.

Na proslavi rođendana bilo je puno uzvanika a jedan od najstarijih i najdugovječnijih urednika lista Vinko Rihtar naglasio je: „Danas je vrlo lako u svega nekoliko klikova na mobitelima nešto objaviti na internet, međutim, ovo ostaje za sva vremena u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Dakle, ako će netko za 100 i više godina tražiti nešto o Radoboju, moći će to i pronaći „ te izrekao riječi zahvale  inicijatoru pokretanja lista, načelniku Topolovcu, ali i svim urednicima koji su prije njega uređivali list, te onima koji ga sada uređuju. 

Sjećajući se svojih početaka Rihtar je rekao: „Davne 1968. godine bio sam na prvom predavanju o novinarstvu i zapamtio sam dvije stvari – ‘nije se dogodilo ako nije zapisano’ i pravilo ‘tko, što, kada, zašto i gdje’ – osnove svake novinarske vijesti. Nisam ni slutio da ću se od tada, pa do danas, do svoje 83. godine života, zahvaljujući našem Radobojskom listu, baviti novinarstvom“.

Sadašnja urednica Radobojskog lista i ravnateljica Muzeja ‘Radboa’ Ivana Hazulin Pospiš, istaknula da joj je izuzetno drago što je dio cijele ove priče koja traje već 15 godina, iako se ona priključila 2018. godine, najprije kao suradnica, a sada i kao urednica. 

„Iza nas je 150 brojeva, a nadam se da ćemo ih uspjeti realizirati minimalno još toliko i podijeliti svim domaćinstvima naše općine“  rekla je Ivana Hazulin Pospiš. 

Načelnik Radoboja Anđelko Topolovec, ujedno i inicijator pokretanja lista, rekao je kako je Radobojski list projekt koji iziskuje mnogo truda, volje, želje i ljubavi kako bi se realizirao.

– Zahvaljujem svima koji su u ovih 15 godina surađivali, koji su pisali članke, slali fotografije i druge materijale koji su onda pronašli mjesto u nekom od 150 dosad izdanih brojeva – rekao je Topolovec.

Radobojski list se izdaje pod pokroviteljstvom Općine Radoboj i besplatan je za sve mještane Radoboja. Iako je isprva bio tiskan u 1100 primjeraka, danas se tiska u 1000 primjeraka. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook