Prethodni članak
Sljedeći članak

'Rad u cvjetnjaku mi je hobi i terapija'

Dragica Van der Meer iz Pustodola u Donjoj Stubici pokazala nam je svoj cvjetnjak pun raskošnog cvijeća raznih boja


Cvijeće me opušta, smiruje, jednostavno uživam u tome - tim nas je riječima dočekala Dragica Van der Meer iz Pustodola u Donjoj Stubici, pokazavši nam svoj proljetni cvjetnjak pun raskošnog cvijeća raznih boja. Ove proljetnice je nabavila prije 20 godina i lijepo su se razmnožile.

Ljubav i volja
U proljeće još cvatu i visibabe, zvončići, tulipani, narcise. Sad će i perunike, ruže, hortenzije, pregršt šarenila kojeg zamjećuju i susjedi i slučajni prolaznici. Njezino cvijeće cvate od proljeća do jeseni. Cvijeću treba ljubavi, općenito cijelom dvorištu, i morate toraditi s voljom. Ako to nije s voljom, ništa vam ne uspije – ističe Dragica (76), kojoj je rad u cvjetnjaku i hobi i terapija.

Uspomene iz Nizozemske
– Mogla bih ga gledati cijeli dan. Da mi cvijeće ugine, mislim da bi se razboljela – kaže. Dragica je živjela u Nizozemskoj, zemlji cvijeća i sjeća se tih velikih polja cvijeća koja stvarno zadivljuju. No, ona ima svoj mali proljetni raj u svom Zagorju, kojem pridaje puno ljubavi i pažnje, a cvijeće joj uzvraća na najbolji mogući način.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook