Prethodni članak
Sljedeći članak

POLITIČAR KOJEG ŽENE VOLE Lovro Lukavečki (23) najmlađi je gradski vijećnik u Hrvatskoj

Lovro je društveno aktivan još od osnovne škole


Lovro Lukavečki najmlađi je gradski vijećnik u Hrvatskoj. Iako su mu tek 23 godine, ovaj mladi Varaždinac prošle nedjelje ušao je na velika vrata u politiku postavši član Gradskog vijeća Varaždina iz redova SDP - a.

 Uz to što ima savršenu političku biografiju, za koju bi nam trebalo samo jedan podulji tekst da sve nabrojimo, ovaj izvrstan student 5. godine politologije poznat je i kao veliki zavodnik s političke scene.

Kud god dođe, za njim se žene okreću, otkrio nam je jedan njegov prijatelj. Da, Lovro je stvarno zgodan, manekenski tip, sportaš. No, ovaj mladi glavni tajnik koordinacije županijskih savjeta mladih Hrvatske, nema samo fizičke vrline. Sjajan je govornik i vrlo jasno artikulira političke stavove.

„Motivacija u politici mi je uvijek bila ista : želim promjene u sredini u kojoj živim. Kroz svoj angažman želim mlade uključiti u politički život.  Mladi jako dobro znaju što hoću i što im treba, kakvo društvo i državu žele i naš glas se mora čuti“, rekao je Lovro za Zagorje.com.

U politici, kaže, nema uzora. Zašto?

„Političari u Hrvatskoj pokazali su koliko (ne)znaju i upravo zato je vrijeme za neke nove klince“, uvjeren je mladi političar koji je u društvu poznat kao veliki šaljivđija. Lovro dobro zna da kad nasmiješ ženu, obavio si više od pola posla. No, najbolji savjet koji je čuo u vezi ljepšeg spola nešto je drukčiji

„ Jedan stariji gospodin rekao mi je : Nikad nemoj trčati za tramvajem i curama“, smije se Lovro i dodaje.

„Šalim se, najbolji savjet je da budem uporan i ne odustajem“, ističe mladić pred kojim je gotovo sigurno vrlo ozbiljna politička karijera.

Je li Lovro zauzet, pitanje je koje si postavljaju mnoge cure kad ga vide. Kao pravi političar, Lovro nas je uskratio za taj odgovor jer on dobro zna da je nada ono što pokreće glasače. U njegovom slučaju - glasačice.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook