Prethodni članak
Sljedeći članak

PROGNOZA: Evo kakvo će vrijeme biti kroz narednih 7 dana

Naš prognostičar Kristijan Božarov donosi kakvo će biti vrijeme


Konkretnija promjena vremena uz osvježenje je stigla prošlog ponedjeljka i tijekom utorka. Nakon toga može se reći da je u unutrašnjosti počelo vrijeme primjerenije ranoj jeseni. Uostalom, po klimatološkom računanju jesen je počela u nedjelju, 1. rujna. Cijeli prošli tjedan je bilo promjenjivo i ne odveć toplo. U ovom tjednu ćemo ipak imati više sunca i ugodniju temperaturu. Jedino će jutra biti prohladna uz moguću maglu pa pripazite na smanjenu vidljivost. Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

U utorak ljepše. Ujutro će biti prohladno uz mjestimičnu maglu i temperaturu većinom između 8 i 12 Celzijevih stupnjeva. Pripazite u prometu zbog moguće smanjene vidljivosti od magle. Tijekom dana suho, djelomično sunčano i malo toplije pa bi dnevni maksimalac mogao narasti na 23 ili 24 Celzijeva stupnja. I bioprognoza će biti povoljnija nego prethodnih dana.

Slično vrijeme će se nastaviti i u srijedu. Jutro prohladno, mjestimice uz maglu i smanjenu vidljivost. Tijekom dana djelomično sunčano i suho, a tek navečer više oblaka. Dnevna temperatura će narasti na ugodnih 24 ili 25 Celzijevih stupnjeva.

U četvrtak izgleda djelomično sunčano uz malu mogućnost za pljusak tijekom noći ili jutra. Jutarnja temperatura malo viša, a dnevna ostaje slična kao prethodnih dana – očekujemo da će bitiizmeđu23 i 25 stupnjeva, u slučajupljuskamalo svježije.

Petak bi trebao biti sličan utorku. Jutro svježe uz mjestimičnu maglu, a zatim tijekom dana uglavnom suho i djelomično sunčano. Nakon jutarnjih 9 do 12 stupnjeva, danju ćemo se ugrijati na toplih 24 ili 25°C. Ugodan i lijep kasnoljetni dan.

I subota bi većim dijelom prošla suho, djelomično sunčano i ugodno toplo. Međutim, potkraj dana će se skupljati oblaci, a navečer ili u noći na nedjelju možda naiđe i malo kiše. U početku još uvijek toplo s temperaturom do 24 stupnja, ali navečer će osvježiti uz sjeverni vjetar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook