Prethodni članak
Sljedeći članak

Prisegnuo novi američki predsjednik Joe Biden

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović odmah je objavio na Facebooku kako je on jedan od dvojice svjetskih državnika koji je javno podržao Bidena


U Washingtonu je prisegnuo 46. američki predsjednik Joseph Robinette Biden.

Svečanost na Capitol Hillu skromnija je od onih na koje smo navikli i pod neviđenim mjerama osiguranja. Američku himnu izvela je Lady Gaga, a nastupila je i planetarno popularna Jennifer Lopez.

SAD od danas imaju i svoju prvu potpredsjednicu u povijesti Kamalu Harris.

Novi predsjednik najmoćnije države svijeta Joe Biden obratio se naciji impresivnim govorom. Istaknuo je kako će biti predsjednik svih Amerikanaca, kako onih koji nisu glasali za njega, tako i onih koji su ga poduprli.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović na svojem je Facebook profilu objavio prigodan post kojeg prenosimo u cijelosti :

"S obzirom na to da sam (prema Wikipediji na engleskom jeziku) jedan od samo dvojice europskih predsjednika države/vlade koji je otvoreno podržao Joe Bidena za predsjednika još tijekom kampanje (drugi ili prvi je bio predsjednik Finske Sauli Niinisto) i da sam od prvog trenutka, još tamo u studenome 2016. bio jasan kao zora, gledajući predsjednika Bidena kako ulazi u Bijelu kuću, moram reći da mi je (kao nereligioznoj osobi) drago kad se potvrđuje kako vjera u svjetlo na kraju ipak pobjeđuje tamu"

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook