Prethodni članak
Sljedeći članak

Prošle je godine u Krapini otvoreno pet novih smještajnih objekata, sa 16 novih kreveta

Zabilježeno je 9.057 dolazaka, 14.833 noćenja, a prosječno trajanje boravka turista u Krapini je 1,64 dana


Prošla je godina bila sve samo ne 'normalna' godina. Epidemija koronavirusa utjecala je na sve segmente gospodarstva i društva, pa tako i na turizam. Kakvim je stanjem u turističkoj ponudi i rezultatima završena u Krapini, pitali smo direktoricu Turističke zajednice grada Krapine Nedjeljku Vodolšak.

Manifestacije u skraćenim i skromnijim oblicima

Započela je uobičajenim aktivnostima, kao i svake godine, kaže direktorica, programom dočeka Nove 2020. godine i potom Krapinskim špelancijama. – Potom je uslijedio lock down, pa je program GFUK – a, Glumačkog festivala u Krapini odgođen, a organizirao se mnogo kasnije, u listopadu – kaže Nedjeljka Vodolšak.

Ljetni su mjeseci u Krapini, umjesto uobičajeno bogatog i dobro posjećenog Ljeta u Krapini, s brojnim događanjima, bili u znaku kina koje je organizirano po okolnim kvartovima i naseljima u sklopu grada Krapine. - Kruna krapinske godine, 55. Tjedan kajkavske kulture, održan je u skraćenoj verziji. Naime, takozvana unutarnja događanja održana su, ali broj posjetitelja bio je ograničen prema epidemiološkim mjerama. Održan je koncert Danijele Pintarić u sklopu kojeg je otvoren Festival – kaže direktorica. U sklopu programa Prosinac u Krapini, uređena je Krapina, a svake subote uz nekoliko posjetitelja, gradonačelnika Zorana Gregurovića i župnika Davora Štuljana upaljena je adventska svijeća.

Novi smještajni kapaciteti

Što se smještajnih kapaciteta tiče, prošle je godine otvoreno pet novih smještajnih objekata, sa 16 novih kreveta. - U 2021. godini osim običajnog kalendara događanja, planira se projekt udruživanja TZG Krapine s općinama Jesenje, Đurmanec, Radoboj i Petrovsko na projektu Enobaštine. Tim projektom želimo promovirati spomenute općine putem njihovih događanja i zajedničke poveznice –vina – najavila je direktorica Vodolšak, dodajući kako će se TZ grada Krapine javljati na javne pozive u sklopu HTZ i Ministarstva turizma i sporta te na natječaje u sklopu projekta Europske unije, surađivati s Gradom na projektima, kao i s udrugama i školama.

Dolasci i noćenja

Direktorica je iznijela i podatke o turističkom prometu u 2020. godini. Ukupno je bilo 9.072 turista, 2.356 domaćih i 6.716 stranih. Zabilježeno 9.057 dolazaka, od čega 2.348 domaćih i 6.709 stranih turista. Zabilježeno je 14.833 noćenja, od kojih je domaćih turista 5.367, a stranih 9.466. Prosječno trajanje boravka u Krapini je 1,64 dana. U usporedbi s 2019. godini, vidljiv je pad dolazaka i noćenja. Dakle, godinu prije Krapinu je posjetilo ukupno 11.396 turista. Zabilježeno je ukupno 11.375 dolazaka i 17.432 noćenja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u Gorskom kotaru. Pojačan je promet na gradskim prometnicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi.  A1 Zagreb-Split-Ploče: -zbog izvanrednog održavanja na vijaduktu Drežnik...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program